Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Starten met affiliate marketing: tips

In mijn vorige blog vertelde ik je al over manieren om een passief inkomen op te bouwen. Nu vertel ik je meer over een van de beste manieren hiervoor: affiliate marketing. Gaat er niet meteen een belletje rinkelen? Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van anderen en wordt daarvoor betaald. Wat mij betreft is dit een heel interessante manier om (extra) inkomsten te genereren en ik vertel je in deze blog waarom.

Affiliate marketing: passief inkomen

Met affiliate marketing kun je heel goed passief inkomen opbouwen. Deze marketingtool wordt ook in Nederland steeds bekender en het is leuk! Zeker als je dingen promoot die goed bij je passen. Ik adviseer je om niet zomaar te beginnen, maar je eerst goed te verdiepen in de opties en voorwaarden. Zo ontdek je vanzelf hoe je dit het beste aan moet pakken en weet je waar je moet starten.

Ik volgde zelf de cursus Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen. Paco ken ik al jaren en ik heb gezien hoe hij succesvol is geworden met affiliate marketing. Als er iemand is die hier alles over weet dan is hij het wel. Daarom was ik heel benieuwd naar zijn cursus. Ik vertel je er straks meer over.

Starten met affiliate marketing

Eerst even wat achtergrondinformatie. Bij affiliate marketing ontvang je een vergoeding voor het aanbrengen van leads bij een verkoper. Als iemand via mijn site zich bijvoorbeeld aanmeldt bij Moneybird via deze link, dan word ik daarvoor beloond. Het enige wat ik daarvoor hoef te doen is de link plaatsen en ervoor zorgen dat bezoekers erop klikken.

 

Moneybird voordelen

Daarom promoot ik alleen producten en diensten waar ik achter sta. Moneybird gebruik ik zelf bijvoorbeeld al jaren en ik ben heel enthousiast over dit online boekhoudpakket. Daarom vind ik het leuk en geloofwaardig om hen te promoten. Het is maar een van de vele voorbeelden. Er zijn namelijk complete websites die volstaan met affiliate linkjes en als er vaak op geklikt wordt lopen de inkomsten behoorlijk hoog op.

Wat kan ik promoten?

In principe kan elke ondernemer geld verdienen met affiliate marketing. Je promoot producten of diensten via je website, op social media of YouTube. Het enige wat je verder nog nodig hebt zijn bezoekers. Want er moet wel op die linkjes worden geklikt. Affiliate marketing werkt op basis van no cure, no pay. Je wordt door de adverteerder beloond voor het resultaat. Zodra je je gaat verdiepen in deze vorm van passief inkomen ontdek je al snel dat er heel veel affiliate programma’s zijn. Dus kun je van alles promoten. Van boeken via bol.com tot cursussen, verzekeringen, software, interieurwinkels en creditcards. 

Meestal levert het promoten van digitale producten het meeste op. De vergoedingen die webshops aanbieden zijn vaak laag. Natuurlijk kun je wel iets verdienen met gesponsorde linkjes naar bol.com, maar de kans is klein dat je er een maandinkomen aan overhoudt.

Waar moet ik beginnen?

Je kunt vandaag nog beginnen met affiliate marketing! Zet eens op een rijtje van welke diensten en tools je zelf gebruikmaakt. Om je een paar ideeën te geven:

  • Software: welke programma’s gebruik je nu? Denk aan je CMS, webshopsoftware, boekhoudsoftware en andere betaalde programma’s.
  • Cursussen: heb je de afgelopen jaren cursussen gevolgd? Misschien kun je deze wel promoten en ervoor beloond worden.
  • Abonnementen en verzekeringen: welke abonnementen en verzekeringen heb je en hebben deze partijen een affiliate programma?
  • Financiële diensten: banken en creditcardmaatschappijen hebben ook affiliate programma’s. Het is verstandig om je eerst nog goed te verdiepen in alle voorwoorden rondom affiliate marketing voordat je hiermee begint.
  • Luxe producten: kijk eens rond in je eigen huis. Welke luxe producten staan er? Sommige merken geven je aantrekkelijke vergoedingen als je leads aanbrengt.

 

Google ook eens op de naam van een bedrijf of merk + partnerprogramma of affiliate. Op deze manier ontdek je zelf welke programma’s er zijn die je kunt promoten. Begin met de merken die je kent uit je eigen netwerk. Er zijn ook affiliate netwerken die jou als affiliate koppelen aan merken, zoals Awin, TradeTracker en PayPro. Hier kun je jezelf aanmelden en snel starten. Denk niet dat het geld nu zo binnenstroomt, want alles valt of staat met een super aantrekkelijke promotie.

Cursus Affiliate Marketing

Ben je enthousiast geworden over affiliate marketing en wil je er meteen mee beginnen? Volg dan de cursus Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen. Voor € 197 leer je hoe je een winstgevende affiliate marketingstrategie opzet. Als je op grotere schaal passief inkomen wil verdienen dan is affiliate marketing heel interessant. En als je alles nu regelt lig je deze zomer misschien wel op een tropisch strand terwijl je geld verdient met gesponsorde linkjes.

Wil je ook starten met het verkopen van digitale producten? Volg dan mijn gratis Masterclass ‘Zo verkoop je een digitaal product online’.

 

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more