Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Nail it! Met deze 6 tips schrijf jij de perfecte motivatiebrief

ik krijg regelmatig motivatiebrieven die ik tenenkrommend lees en eerlijk gezegd zonde van mijn tijd vind. Een motivatiebrief is jouw moment to shine. Je hebt iemand zo ver om een paar minuten van zijn tijd te geven en jouw brief te lezen. Je doel is om uitgenodigd te worden op een gesprek. Met deze 6 tips verbeter je jouw motivatiebrief en ben je een stap dichter bij een uitnodiging voor dreamjob.

  1. Doe research! Naast dat je een naam moet hebben naar wie je de brief richt (geen geachte heer/mevrouw, schaam je), moet je een element in je brief hebben waarbij je laat zien dat je weet waar het bedrijf voor staat of wat het bereikt heeft. Fitgirlcode heeft in 2014 de Viva awards gewonnen, als een sollicitant dit nu in haar brief noemt, weet ik dat ze ons al een tijd volgt.
  2. Volg het bedrijf op social media, alle kanalen. De branding van een bedrijf gaat via deze kanalen, daarnaast is het goed voor je potentiële gesprek.
  3. Praat over relevante werkervaring die interessant is voor het bedrijf. En geef het liefst een voorbeeld van werk waar je bewezen goed in bent. Onderschat hierin niet je bijbanen, zelfs vakkenvullen en horeca werk leer je een hoop van. Mocht je tijd hebben om stage te lopen in je vakgebied, doe dit dan! Relevante werkervaring vinden werkgevers te gek.
  4. Vertel wat je komt halen en brengen. Halen is altijd wel makkelijk, je wil leren en door deze job op een bepaald niveau komen en je talenten ontwikkelen. Maar wat je komt brengen slaan mensen vaak over. Ben jij hyper organized, extreem goed in photoshop of schrijf jij de sterren van de hemel? Kortom; schrijf over het talent dat jij hebt en waar het bedrijf al te lang zonder doet. Geef ze het gevoel dat jij een gat vult.
  5. Don’t be boring! Begin je brief niet met een lijst aan opleidingen en andere zaken die gemakkelijk opgezocht kunnen worden in je (hopelijk overzichtelijke) cv. Zorg dat het geen straf is om deze brief te lezen en laat je persoonlijkheid doorschijnen.
  6. Maak de brief niet langer dan drievierde A4’tje. Schrijf jouw brief met een logische, gestructureerde opbouw. Met een intro, middenstuk en conclusie. Maak het zo prettig (en snel) mogelijk om te lezen.

Pas jij deze tips al toe of heb je nog andere tips die gedeeld moeten worden? Laat het me weten in de comments.

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
foto6