Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Stappenplan naar ondernemen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook echt voor je onderneming! Voordat je de stap gaat zetten naar de Kamer van Koophandel, zijn er aantal dingen die je eerst voor jezelf op orde moet hebben.

Businessplan

De eerste stap is een businessplan maken. Dit hoeft niet heel uitgebreid te zijn of veel tijd te kosten. Ik gebruik bijvoorbeeld het Business Model Canvas. Dit is een one-page businessplan. Wil je meer weten over het schrijven van een businessplan? Lees dan deze blog.

Het is belangrijk om hier even voor te gaan zitten. Hierdoor focus je op waar je echt goed in bent en onderzoek je of er wel vraag naar is. Want als er geen vraag naar is, ga jij geen geld verdienen. En dat is toch wel heel belangrijk. 😉

Daarnaast moet je een naam verzinnen en ga je berekenen wat jij verwacht te verdienen in je eerste jaar. Dit betekent ook dat je een uurtarief moet gaan bepalen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Verzekeringen

Dan is het ook goed om te kijken naar verzekeringen, want als zzp’er ligt het risico bij jou. Denk hierbij aan een arbeidsongeschiktheid, rechtsbijstand en pensioen. Meer hierover lees je op deze website. 

Rechtsvorm 

Er zijn verschillende rechtsvormen waar je voor kan kiezen. Wil jij zzp’er worden? Dan kies je waarschijnlijk voor een eenmanszaak. Ga jij samen met iemand een bedrijf beginnen? Dan kies je vaak voor een VOF of BV. Wil je meer weten over rechtsvormen? Kijk dan even hier.

Het is zover! Je kunt je inschrijven bij de KvK

Als je al deze zaken op orde hebt, is het tijd om dan eindelijk naar de KvK te gaan! Yes! Inschrijven kan voordat je bent gestart en uiterlijk een week nadat je bent gestart. Om je in te schrijven, maak je online een afspraak. Hiervoor moet je eerst nog wat vragen beantwoorden, bijvoorbeeld over wat je wilt gaan doen. Als je dit hebt gedaan, kun je een afspraak maken om langs te gaan bij een kantoor van de KvK. Hiervoor betaal je €50,-. 

BTW nummer

Je hoeft niet zelf een BTW-nummer aan te vragen bij de Belastingdienst. Tijdens de inschrijving worden je gegevens automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. Na ongeveer 10 werkdagen krijg je bericht van de Belastingdienst over je BTW-nummer. Dit heb je nodig om zaken te doen en facturen te versturen. Meer over de Belastingdienst en tips wanneer je net begint, lees je hier.

Zorgen voor goede administratie

Nadat je bent ingeschreven, is het belangrijk om te zorgen voor een goede administratie. Neem een zakelijke bankrekening om overzicht te houden in je inkomsten. Zorg voor een goede urenadministratie en houd je uitgaven en bonnen goed bij. Voor mijn administratie gebruik ik Moneybird.

Wil je meer leren over hoe je jouw bedrijf met een kickstart kan beginnen Doe dan de Business Kickstart cursus!

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Aranka - Pretty Ambitious
Aranka | Pretty Ambitious
Affiliate marketing tips cursus