Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Waarom nieuwsbrief subscribers de nieuwe volgers zijn

Eerder deelde ik al een aantal leuke nieuwsbrieven die je echt in je inbox wilt hebben. Nu gaat het om jouw nieuwsbrief subscribers! Ben jij al met e-mail marketing bezig? Of zie je er het nut nog niet zo van in? Here’s the thing: nieuwsbrief subscribers zijn de nieuwe volgers. Waarom? Dat leg ik je uit!

Geen algoritmes om te verslaan

Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, het zijn allemaal hele mooie kanalen. Met Fitgirlcode hebben we de 100.000 Instagram volgers behaald en daar zijn we apetrots op! Het is ook zeker belangrijk om volgers op te bouwen op je social media kanalen en ervoor te zorgen dat je daar een goede presence hebt. Maar social media is ook ontzettend instabiel. Zo was het vroeger nog zo dat je Instagram feed in chronologische volgorde stond, nu laat het alleen de posts zien waarvan het algoritme denkt dat ze relevant zijn voor de betreffende user. Dat betekent dus dat je het algoritme moet zien te overwinnen om ervoor te zorgen dat jouw volgers je posts überhaupt zien! En er is geen garantie dat het algoritme in de nabije toekomst niet weer verandert, waarna je weer opnieuw kunt beginnen.

Het grote verschil met e-mail marketing is dat wanneer iemand zijn/haar e-mail adres aan je geeft, er verder niemand en niets is die hier iets aan kan veranderen, behalve jij en de subscriber zelf. Je content komt dus sowieso in zijn/haar inbox terecht; er zijn geen algoritmes die bepalen of jouw mail wel relevant genoeg is. Daarna is het aan jou om ervoor te zorgen dat je subject line aantrekkelijk genoeg is om de subscriber erop te laten klikken en dat je content waardevol genoeg is zodat hij/zij zich niet uitschrijft voor jouw e-mails. Je hebt het heft dus in eigen handen!

Implementeren van (sales) funnels

Op het moment dat iemand zijn/haar e-mail adres bij je achterlaat, ben je on top of mind. Bij social media vervaagt dat snel: ze scrollen verder in hun feed en seconden later ben je verdwenen naar een stoffig hoekje van het korte termijn geheugen. Met e-mail marketing kun je dit anders aanpakken! Je kunt een automated e-mail sequence inplannen, dit is een geautomatiseerde serie van e-mails die je vooraf hebt geschreven. Iemand kan dus na inschrijving direct een leuk mailtje van je krijgen zonder dat je daar op dat moment klaar voor hoeft te zitten! Het is slim om meerdere e-mails in te plannen, waarbij ze elke dag of om een bepaald aantal dagen een mail van je ontvangen. Zo blijf je on top of mind en begin je meteen met waarde verschaffen!

Daarnaast kan het ook onwijs handig zijn voor het implementeren van sales funnels. Say whut? Een sales funnel is een proces met stappen waarbij je een mogelijke klant naar een aankoop leidt. Dat betekent niet dat je ze vijf keer een mail stuurt met een code voor 20% korting om ze over te halen. In tegendeel zelfs; je wilt juist dat ze jou leren kennen, weten wat je product/service inhoudt, waarom je het hebt gemaakt en wat het voor hen kan betekenen. Uiteindelijk kun je vragen of ze interesse erin zouden hebben en het willen kopen. Melyssa Griffin heeft een heel handige cheatsheet gemaakt hoe je je sales funnel e-mails kunt inrichten. Met social media kun je ook berichten inplannen, maar deze gaan dan naar al jouw volgers. Dus het kan gebeuren dat iemand die gewoon een kijkje neemt op jouw account, midden in een sales funnel valt zonder alle voorafgaande info te hebben gezien. Niet handig!

Hoge interactie (ja echt!)

E-mail staat misschien bekend als een oudere manier van communiceren, die vaak wordt gezien als een one-way interactiekanaal. Jij verstuurt berichten, subscribers ontvangen ze. Toch kun je een hoge interactie verkrijgen via e-mail juist omdat het in een privé setting is. Vraag in je e-mails simpelweg of ze willen antwoorden op wat je vraagt. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • “Heb jij dit ook eens ervaren en hoe heb je het opgelost? Laat het me weten door op deze mail te antwoorden! Ik lees elke e-mail en antwoord hem persoonlijk!”
  • “Waar loop jij tegenaan in het volhouden van een sportschema? Antwoord op dit mailtje en laat het mij weten!”
  • “Wat mis jij in je werk en hoe heb je hierover gepraat met je baas? Let me know en antwoord op deze mail!”

Op social media is het voor sommige mensen een drempel dat hun reactie publiekelijk te zien is. Er is dan kans dat hun vrienden of collega’s het ook zien en dat is niet altijd gewenst (bijv. bij voorbeeld 3 hierboven). E-mail is veel persoonlijker en heeft een privé sfeer, waardoor het makkelijker voor ze wordt om iets met je te delen. Bij Fitgirlcode krijgen we altijd onwijs veel leuke mailtjes terug, waar we stuk voor stuk weer op antwoorden. Persoonlijker dan dat wordt het niet!

Zo zie je maar, je hebt helemaal geen honderdduizenden volgers op social media nodig! Met een kwalitatieve groep subscribers kom je al een heel eind. Zelfs 500 tot 1000 subscribers kunnen al een enorm verschil in jouw business maken. 

Liefs,
Shelley

Ben jij er klaar voor om de stap van business dreamer naar business owner te zetten?

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Aranka - Pretty Ambitious
Aranka | Pretty Ambitious
Affiliate marketing tips cursus
Passief inkomen hoe