Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

5 x boeken over sales

Als ik boeken lees, lees ik het liefste boeken waar ik iets van leer. Waar we allemaal wel wat over willen leren, is hoe je meer kunt verkopen. 😉 Want hoe meer mensen jouw product of dienst kopen, hoe meer je er helpt. Sales doen vindt ook niet iedereen even fijn, de meesten voelen zich er zelfs vrij oncomfortabel bij. Gelukkig zijn er genoeg boeken over sales geschreven! Ik deel hieronder mijn vier favo’s van dit moment met je.

SPIN Verkooptechniek – Neil Rackham 
Hier ben ik echt fan van en staat bij mij op #1. De SPIN methode (Situatie-, Probleem-, Implicatie- en Nuttig-effect-vragen) is een methode die je helpt om grote klanten/orders binnen te halen. Er is 12 jaar onderzoek gedaan naar de beste verkoopstrategie en daar is deze methode uitgekomen. Het helpt je om een sales gesprek goed voor te bereiden en er richting aan te geven op het moment zelf. Aranka’s vader heeft de SPIN Methode aan mij geleerd in een training en daarna heb ik heel het boek gelezen. Super interessant en ik gebruik het nog steeds bij elk verkoop gesprek! Op die manier heb ik al veel (grote) klanten binnen gehaald.

Het Sales Canvas – Orly Polak
Orly Polak leert je om op een hele toegankelijke manier onderzoek te doen naar sales methoden. Hij leert je hoe je de juiste vragen kunt stellen en hoe je actief je potentiële klant kunt onderzoeken en benaderen. Super interessant om eens terug te gaan naar de basis en dat goed neer te zetten, zodat je je sales gestructureerd kunt aanpakken.

How to Win Friends and Influence People – Dale Carnegie
Een heel fijn boek om te leren hoe je meer zelfvertrouwen krijgt, maar ook hoe je een betere spreker wordt en je collega’s (of klanten) ergens over kunt enthousiasmeren. De titel van het boek klinkt wat manipulatief, maar het is een heel bekend (en geliefd) boek als het aankomt op sales. 

Getting To Yes – Roger Fisher
Roger leert je hoe je kunt onderhandelen zonder zelf te veel toe te geven, uitgelegd in een simpele methode. Ik heb deze nog niet helemaal uit gelezen, maar hij is me meerdere keren aangeraden. Heel interessant!

Heb jij nog boeken die je mij kunt aanraden? Laat het mij weten in de comments!

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Aranka - Pretty Ambitious
Aranka | Pretty Ambitious
Affiliate marketing tips cursus