Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

8 boekentips die mij inspireren – voor en door vrouwen

Het liefst lees ik boeken waar ik iets van leer of van mensen die ik inspirerend vind. Ik vind het altijd fijn van anderen om te horen wat zij een aanrader vinden, dus daarom bij deze mijn favorieten lijstje! 

The Selfmade Guide – Emilie Sobels

De subtitel belooft al veel goeds: “Hét businessboek van en voor vrouwen die hun eigen regels voor succes bepalen”. In The self-made guide neemt self-made woman Emilie Sobels jou samen met 23 unieke vrouwelijke rolmodellen mee in hun leven als ondernemer, want self-made ben je gelukkig nooit alleen. In dit boek delen ze hun belangrijkste businesslessen, maar ook hun valkuilen en missers: wat hebben ze geleerd, naar welke regels ondernemen ze en waar snappen ze nog steeds helemaal niets van? Van pr tot leiderschap en van het boosten van je zelfvertrouwen tot het finetunen van een businessconcept: alles wordt besproken. Wat jij daarvan toepast is aan jou.

Woman – Lucy Woesthoff

Lucy vind ik echt een inspirerende vrouw. Zij is moeder van vier kinderen en mede-eigenaar van Dromenjager, het mediabedrijf achter onder andere kindermerken Woezel & Pip en Huggy Buddha.

In haar debuut boek omschrijft zij de magische band tussen vrouwen. Een connectie die dwars door alle lagen en generaties gaat. En zelfs leven en dood overstijgt.

Woman is een inspirerend en ontroerend boek over bepalende momenten, kwetsbaarheden, kracht en levenservaring. Een ode aan alle vrouwen. Opgetekend door een geboren schrijfster.

In Business – Aranka van der Voorden

Ja, je ziet het goed! Ik ga het een boek schrijven. In mijn boek ga ik je leren ondernemen zonder gek te worden. Ik ga lessen delen die ik tijdens het opzetten en runnen van drie bedrijven heb geleerd. Bijvoorbeeld: niemand zit op jouw product te wachten, ze wachten op de oplossing die jouw product biedt, en: je hoeft niet dag en nacht te werken om succesvol te zijn.

Slim ondernemen is focussen op jouw superpower, en de rest delegeren. Alleen dan bereik je de vrijheid die met ondernemen wordt
geassocieerd.

Dit is een handboek voor iedere ondernemer, of je nu net bent begonnen of al een tijdje bezig bent. Het staat vol met voorbeelden, praktische tips en opdrachten.

Mijn boek komt uit in november!

Lean in – Sheryl Sandberg

Sheryl is de coo van Facebook, staat op de Fortune-lijst van ‘50 Machtigste
Vrouwen’ en werd door Times uitgeroepen tot een van de invloedrijkste personen ter wereld.

Lean in is een combinatie van persoonlijke anekdotes, harde data en grondig onderzoek naar de vooroordelen rond het leven en de keuzes van werkende vrouwen.

Sheryl geeft je adviezen over onderhandelingstechnieken, hoe je kunt bouwen aan een succesvolle
carrière en spoort je aan om grenzen te stellen en de mythe los te laten van ‘alles doen’.

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Wellicht ken je dit boek al, maar dit boek vind ik echt een tip.

Tegenwoordig zijn we altijd maar druk en ligt een burn-out op de loer. 

Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

 

Happy Lifehacks 365 – Kelly Weekers

Dit is het tweede boek van Kelly Weekers. In het boek geeft Kelly je op een nuchtere en praktische manier oefeningen met een knipoog. Aan de hand van 100 oefeningen ga je aan de slag met thema’s als vitaliteit, werk, liefde, vriendschappen en jezelf.

You are a badass – Jen Sincero

Dit boek is al een tijd populair en ik snap wel waarom! Wat je #lifegoals ook zijn, Jen Sincero neemt je mee en geeft je zoveel zelfvertrouwen dat je je dromen, plannen, relaties of je carrière een boost kunt geven. Ze verzekert je dat je alle geweldige dingen waar je naar verlangt, kunt krijgen.

Durf te leiden – Brene Brown

Het boek Durf te leiden gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed, en hoe we dat in de praktijk kunnen brengen.

Brené heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven, en werkte de afgelopen zeven jaar nauw samen met leiders en cultuurveranderaars over de hele wereld. Ze ontdekte dat allerlei bedrijfstakken, van kleine
start-ups tot Fortune 50-bedrijven, met dezelfde vraag worstelen: “Hoe ontwikkelen we moediger leiders en hoe verankeren we moed en durf in onze bedrijfscultuur?’

Haar onderzoeksresultaten met persoonlijke verhalen en voorbeelden om deze vraag te beantwoorden deelt ze in dit boek.

Dit waren mijn 7 boekentips! Heb jij nog een boek wat ik echt moet lezen? Laat het mij vooral weten in de comments.

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
foto6