Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Wil jij wat bijverdienen? 7x Side business ideeën

Steeds meer ondernemers starten een side business. Ideaal om iets bij te verdienen naast je eigen werk. Heb je geen idee wat je kunt gaan doen? Maak bijvoorbeeld van je hobby een side business. Misschien ontdek je zelfs wel dat je hier uiteindelijk iets groters van kunt maken. Om je op weg te helpen heb ik alvast 7 ideeën voor een side business je op een rijtje gezet.

1.     Een webshop starten

Een webshop maken is een leuke manier om wat bij te verdienen. Als je al een blog of account op Instagram hebt is het nog gemakkelijker om ermee te starten. Gebruik Shopify voor het opzetten van een mooie webshop. Het is een perfect platform om je eigen producten op te presenteren en verkopen of je doet dit via dropshipping. Dan hoef je zelf niet te investeren in een voorraad. Een voorbeeld van dropshipping maar dan customized is Printful. Met Printful ontwerp je zelf producten, die je vervolgens koppelt aan de webshop in Shopify. Het product wordt pas gemaakt wanneer een klant bij jou een bestelling plaatst. Handig toch? Lees hier hoe je in 8 stappen je eigen webshop begint.

2.    Maak een product waar behoefte aan is

Mijn Pretty Productive planner heb ik zelf bedacht omdat ik geen fijne planner kon vinden. Mijn oneindige to-dolijst kon ik niet kwijt in planners die al op de markt waren. Ik zocht een overzichtelijke planner waarin ik alle taken gemakkelijk kon opschrijven. Nadat ik er al 5 versleten had besloot ik gewoon om er zelf eentje te maken. Ik riep de hulp in van een grafisch designer en een expert op het gebied van structuur en zo werd de Pretty Productive planner geboren. Misschien loop je zelf tegen iets vergelijkbaars aan. Doe eens navraag in je omgeving om te peilen of er behoefte aan is. Het mag een bestaand product zijn, geef er je eigen draai aan! Eigenlijk net zoals ik met mijn eigen planner heb gedaan. Binnenkort kun je dan zomaar je zelfbedachte product in handen hebben!

3.   Start een blog

Het is helemaal niet moeilijk om een blog te starten. Heb je de wereld iets te vertellen? Begin gewoon met schrijven, de lezers volgen vanzelf. Bedenk een naam, claim een domeinnaam en maak meteen een account aan op Facebook en Instagram. Bloggen is bovendien een goede manier om ervaring op te doen in schrijven. Lees hier hoe je in 1 dag een blog start. Houd via Google Analytics bij hoeveel bezoekers je blog heeft en welke artikelen het beste worden gelezen. Wanneer je wat traffic op de website hebt kun je met advertenties, affiliate marketing of samenwerkingen met merken tot wel een paar honderd euro per maand verdienen.

4.     Koop en verkoop spullen via Marktplaats of in Facebook-groepen

Heb jij oog voor tweedehands pareltjes? Op Marktplaats en in Facebook-groepen worden veel spullen aangeboden door mensen die er graag vanaf willen. Soms zelfs gratis! Een ideale kans voor jou om die te spotten, kopen, opknappen en weer verkopen. Maak mooie foto’s van de opgeknapte aanwinsten en je verkoopt ze met winst weer door.

5.     Schrijf en verkoop een e-book

Een e-book maken en verkopen is een ideale manier om extra te verdienen. Natuurlijk moet je daar tijd in steken, maar als je e-book eenmaal af is kun je het blijven verkopen. Met een beetje geluk verdien je er zelfs geld mee terwijl je slaapt of op vakantie bent. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het e-book genoeg waarde biedt voor de lezer. In elk vakgebied is er volop interessante informatie die geschikt is om te delen in een e-book. Ben je geen schrijver? Dat is geen probleem! Bundel de informatie die je online hebt gevonden, maak bijvoorbeeld een stappenplan of handige schema’s. Zorg ervoor dat je de tekst afwisselt met foto’s of andere afbeeldingen en je e-book er professioneel uitziet. Ik heb mijn online cursussen omgezet in e-books en blijf deze verkopen zonder er verder nog in te investeren.

6.     Ga je eigen grafische creaties verkopen

Ben je fotograaf of maak je andere grafische beelden en ben je handig met Photoshop of InDesign? Verkoop je creaties via websites zoals Creative Market. Dat kan van alles zijn, van screensavers voor je smartphone tot lettertypes (fonts), templates voor websites en Instagram Story’s. Je verkoopt één goed idee honderden keren en blijft eraan verdienen.

7.      Een podcast starten

Podcasts zijn hot, leuk en entertaining. We luisteren er tegenwoordig allemaal naar. Wist je dat je er ook geld mee kunt verdienen? Net als met een blog kun je hier advertentie- en affiliate-inkomsten uithalen. Als ondernemer is een podcast heel geschikt om je eigen producten en diensten onder de aandacht te brengen. Het is natuurlijk wel handig als je een goed idee hebt en weet wat je wil vertellen. Om een podcast te starten heb je niet veel nodig. Je komt al een heel eind met de dictafoonfunctie op je telefoon of laptop, een fancy intromuziekje, microfoon en gasten volgen later.

Nog meer side business ideeën

Naast deze voorbeelden zijn er nog veel meer ideeën voor een slimme side business waarmee je geld verdient naast je werk of onderneming:

●      Verhuur jezelf als dierenoppas

●      Geef bijles aan scholieren

●      Spreek je meerdere talen vloeiend? Bied jezelf aan als vertaler!

●      Verhuur jezelf als gids in de stad die je op je duimpje kent

●      Maak video’s en deel deze op Instagram (IGTV) of YouTube

●      Verkoop je bijzondere baksels, zoals taarten of muffins

●      Start een hondenuitlaatservice 

Zorg voor een goed werkende webshop

Ben je eruit wat jouw side business wordt? Dan is het belangrijk dat jouw klant terecht komt op een goede online shop die gemakkelijk navigeert. Wil jij in 1 dag een webshop starten? Maak een gratis (proef) account aan bij Shopify. Ik ben net overgestapt en dit zijn de voordelen:

  • Het dashboard van Shopify is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en mobile friendly⠀
  • Shopify heeft meer sales functies ingebouwd zoals abandoned cart⠀
  • Plugins zijn stabieler en kwalitatiever⠀
  • E-mail marketing integraties zijn impressively beter⠀
  • Facebook en Instagram advertising werken een stuk gemakkelijker⠀

Ben je al een succesvolle side business gestart of heb je andere ideeën? Laat het iedereen weten in de comments, zo helpen we elkaar!

 

* Dit artikel staat vol met affiliate linkjes. Als jij mijn link gebruikt om een (betaald) programma aan te schaffen dan krijg ik een klein percentage. Ik zal snel een blog maken over Affiliate marketing en hoe jij hier ook mee kunt beginnen.

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
foto6