Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Dit is hoe je de Pretty Productive Planner gebruikt

Zoals veel ondernemers ben ik van nature vooral erg creatief, stort ik mijzelf altijd overal vol enthousiasme in en neem ik iedereen met me mee. Wat ik niet ben is gestructureerd, maar ik heb wel veel behoefte aan overzicht en structuur. Ik kon geen planner vinden die aan al mijn wensen voldeed. Daarom heb ik samen met mijn team onze eigen ultieme planner gemaakt.

Hoe werkt de planner?

Omdat ik veel vragen krijg over wat er in de planner zit en hoe het werkt, ga ik je dit stapsgewijs uitleggen! Ready? Onderstaande afbeeldingen* kun je vergroten door erop te klikken.

*Op deze afbeeldingen zit copyright. Kopiëren is dan ook niet toegestaan. 

Stap 1. BHAG invullen

Als eerste ga je jouw BHAG invullen. BHAG betekent Big Hairy Audacious Goal, oftewel het doel der doelen. Dit doel hoeft niet per se haalbaar of realistisch te zijn, maar het geeft je richting. Het leert je groter te denken zodat je niet snel een plafond bereikt en daarnaast is het erg goed voor je mindset.

Op deze pagina vul je in waar je jouw bedrijf of jezelf over vijf jaar ziet en waar je van droomt. Dit is het doel voor de rest van je planning. Alles wat je gaat doen, draagt bij aan jouw BHAG.

Stap 2. Weekdoel

Het volgende wat je gaat doen (en dit ga je elke week doen), is jouw weekdoel opschrijven. Dit geeft je focus. Hierbij vul je in wat je belangrijkste zakelijke en persoonlijke doel is en welke commitment je maakt aan jezelf om dit te bereiken.

Door dit vooraf in te vullen, ga je gerichter aan de slag met je to do’s doordat je je overkoepelende doel in gedachten hebt.

Stap 3. Week To Do’s

Na het bepalen van jouw doelen, kun je alle taken voor de hele week hier opschrijven. Zie dit als je overkoepelende to do lijst. Nadat je ze voor de week hebt opgeschreven, kun je ze per dag gaan indelen. Natuurlijk kun je in de loop van de week ook nog je lijst aanvullen. Zie dit als je ‘voorraad’ aan to do’s.

Stap 4. Dagplanning

Per week heb je vijf dagen in de planner. Per dag kun je zes to do’s kwijt, waarvan je de belangrijkste drie bovenaan zet. Als je die af hebt, zou je in principe tevreden zijn met wat je hebt gedaan die dag.

Naast elke to do vul je onder ‘Goal’ in welk doel je met deze taak bereikt. Zo houd je de focus op je doelen en zorg je ervoor dat je geen taken gaat doen die hier niet aan bijdragen.

Zie je die bolletjes onder elke to do? Deze staan voor pomodoro’s. Met de Pomodoro Techniek werk je 25 minuten gefocust aan één taak, waarna je 5 minuten pauze neemt. Ik werk veel met deze productiviteit techniek en merk dat ik dan echt meer gefocust aan de slag ben. Na elke pomodoro voor een taak kleur je een bolletje in. Zo krijg je steeds beter inzicht in hoe lang je ergens aan besteedt.

Op deze pagina vul je ook elke dag een selfcare to do in. Iets wat je voor jezelf gaat doen. Bijvoorbeeld in bad of even een boek lezen. Ontspannen is belangrijk!

Daarnaast is er ruimte voor je afspraken en een korte brain dump; dus ideeën en gedachten die in je opkomen die je even ergens kwijt moet. Zo vergeet je ze niet en houd je ruimte in je hoofd. Als je meer notities kwijt wilt, zitten er achterin de planner nog 20 pagina’s die volledig vol te schrijven zijn.

Last but not least schrijf je elke dag een win op. Wat ging er echt goed vandaag? Wins moet je vieren, dus neem elke dag een kort momentje om erbij stil te staan.

Stap 5. Weekreflectie

Het is goed om stil te staan bij je voortgang. Daarom blik je na elke week even terug hoe het ging. Hier leer je van en je maakt meteen nieuwe commitments voor de volgende week.

Ben je overtuigd en kun je niet wachten om te beginnen met plannen en jouw doelen te smashen? Je shopt de planner hier.

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Aranka - Pretty Ambitious
Aranka | Pretty Ambitious
Affiliate marketing tips cursus