Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Girlboss in crime: Emilie Sobels van Hashtag Workmode

Zoals je in deze video hebt kunnen zien ben ik net terug van een week L.A.. Het Thema was Girlboss en mijn partner in crime Emilie Sobels. Ik ken haar al jaren, tijd om haar te introduceren aan jullie! Ik deed een duo interview met haar voor we weg gingen, wie is Emilie en waarom was het zo logisch dat wij samen naar the city of angels zijn gegaan?

 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Emilie Sobels (28) en ik ben oprichter van Hashtag Workmode, een all-female co-working space concept met drie vestigingen, verspreid over Rotterdam en Amsterdam. We bieden werkplekken voor vrouwen aan, zodat zij samen kunnen werken en van elkaars netwerk gebruik kunnen maken. Dit zijn allemaal vrouwen die actief zijn als freelancer of ondernemer in de creatieve en digitale industrie. 
Aranka: Emilie is de eerste in Europa die workspaces alleen aan vrouwen aanbied. Wat haar concept zo bijzonder maakt is dat freelancers die bij haar gaan zitten ook meer klussen binnenhalen omdat je meteen deel uitmaakt van haar sterke netwerk. Daarnaast zijn de workspaces heel mooi en instagram-proof, echt een girlboss walhalla.

 

Hoe kennen wij elkaar?
Ik ontmoette Aranka zo’n zes jaar geleden, toen zij als first-hire van de fashion start-up die ik toen had mede-opgericht, kwam werken. We waren dus collega’s en werkten nauw met elkaar samen.  

 

Wat vond je van mij? 
In het begin moest ik even wennen – wie was dit nieuwe meisje en wat ging ze nou eigenlijk precies doen? Ik moet bekennen dat ik dat bij alle nieuwe meiden had, er is me door mijn toenmalige co-founders wel eens verweten dat ik nogal ’territoriaal’ kon zijn… 😉 Maar al snel bewees Aranka een topwijf te zijn en werden we business friends: we reisden oa samen naar Fashion Week in Parijs en werkten aan grote projecten.
Aranka: Ik heb wel even mijn best moeten doen voor Emilie, ik ging een paar van haar taken overnemen en uitrollen. Ik vond het wel spannend tussen al  die Amsterdamse Fashion meisjes, ging met kleding stress naar mijn werk. Ik vond Eem meteen een coole chick die heel direct was in haar communicatie. Gelukkig waren er geen roddelende vrouwentoestanden maar juist empowering en heel hard werken was de mentaliteit, dus dat viel heel erg mee.

 

Wanneer ben je begonnen met ondernemen?
Mijn eerste project was Fashiolista, waar ik Aranka van ken. Dat was nog niet écht ondernemen, omdat ik geen aandeelhouder was in het bedrijf. Ik had echter wel alle vrijheden en mogelijkheden die horen bij een co-founder: zo stelde ik mijn eigen team samen en nam ik belangrijke strategische beslissingen. Na zes jaar besloot ik dat het tijd was om het helemaal zelf te proberen en zei ik mijn vaste inkomen, mijn team en mijn goeie baan op. Ik startte met Hashtag Workmode en voelde toen pas wat ondernemen precies inhoudt. Dat is nu bijna twee jaar geleden en ik heb nog geen dag spijt gehad.

 

Wat was de doorslag, waarom durfde je de stap te zetten?
Ik realiseerde me wanneer je met energie en motivatie naar je werk wilt blijven gaan, het belangrijk is dat je passie voelt voor wat je doet en 100% achter alle strategische keuzes van het bedrijf moet staan. Mijn passie was in de loop der tijd afgenomen, maar de angst voor het onbekende hadden de overhand genomen, waardoor ik de stap om weg te gaan niet goed durfde te maken. Maar op een vrolijke, zonnige aprilochtend besloot ik dat het klaar was om bang te zijn en de knoop door te hakken. Die dag zei ik de vastigheid gedag en sloot er een deur. Niet lang daarna begon er weer een nieuw avontuur, en daar voelde ik weer dezelfde passie als die ik in het begin bij Fashiolista ook had gevoeld maar die ik was gaan missen. 
Aranka: toen ik hoorde dat Emilie gestopt was bij Fash en dat ze ook voor zichtzelf begonnen was ben ik meteen naar Amsterdam gekomen. Ik voelde toen al dat dit leuk kon gaan worden. Emilie is echt een ondernemer, ik was zo trots dat ze de stap had gemaakt.

 

Hoe belangrijk is je netwerk voor je?
Enorm belangrijk. Mijn netwerk zorgt ervoor dat ik nieuwe projecten binnen haal, dat ik de juiste mensen aan de juiste klussen kan koppelen en dat ik nét iets gemakkelijker dan iemand zonder mijn netwerk bepaalde dingen voor elkaar krijg.

 

Waarom ga je met mij naar L.A.  
Aranka is voor mij een voorbeeld en inspiratiebron: niet alleen verliet zij eerder dan ik het Fashiolista-nest om haar droom te volgen en delen we dus een geschiedenis, ze heeft er ook haar sporen mee verdiend. Daarnaast bewonder ik haar enthousiasme en optimisme en herken ik dat van mezelf. Ze ziet kansen en mogelijkheden en dat probeer ik ook. In LA hoop ik dat we het beste uit elkaar zullen halen, zeker ook op zakelijk gebied. Het is fijn als iemand jouw industrie en ondernemers-struggles begrijpt, en als er één iemand is die dat doet, is dat Aranka. 
Aranka: Toen ik op LinkedIn over de Girlboss Rally las heb ik Emilie getagd met: wanneer gaan we?! Zij reageerde ook meteen heel enthousiast en hebben kaartjes gekocht zonder dat we verder iets rond hadden. Daar houd ik van, gewoon doen en dan de blanks invullen. Emilie en ik hebben samen al wat zaken reisjes gedaan dat was altijd gezellig, we hebben veel hilarische herinneringen. Het is ook heel fijn om met nog een ondernemer weg te gaan. We moeten allebei gewoon doorwerken en hebben instagram content nodig, ideaal!

 

Inmiddels zijn we terug uit L.A.. Zondag komt de vlog online, check onderstaand wat wij geleerd hebben tijdens de Girlboss Rally in L.A.!

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Aranka - Pretty Ambitious
Aranka | Pretty Ambitious
Affiliate marketing tips cursus
Passief inkomen hoe