Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Hoe bouw je als ZZP’er het beste pensioen op?

Ik val maar meteen met de deur in huis: ik heb nog niks voor mijn pensioen gespaard. Bij mijn oude werkgever werd daar niks voor geregeld en verder heb ik voornamelijk als zelfstandige gewerkt. Als advies krijg je dan vaak: open een eigen spaarrekening voor je pensioen, maar ja, je weet hoe dat gaat… Is er niet een betere en handigere manier om je pensioen op te bouwen?

Onlangs vlogde ik hier ook over, mocht je die nog niet gezien hebben, kijk deze dan zeker even!

Ken je het gezegde ‘Als twintiger denk je nog niet na over je pensioen, als dertiger ga je het een beetje uitzoeken, en als veertiger zou je willen dat je eerder was begonnen’? Ik denk dat daar een hoop waarheid in zit. Zoals je in mijn vlog kunt zien, is er nog een hoop onduidelijkheid rondom de beste manier om je pensioen op te bouwen. Niet alleen voor beginnende ondernemers, ook voor personen die al jaren bezig zijn! Deels komt dat doordat het moeilijk is om geld opzij te zetten als je een variabel inkomen hebt. De ene maand verdien je wat meer dan de andere maand, wat betekent dat je soms wel en soms geen gelegenheid hebt om geld opzij te zetten. Wat mij betreft is dit een goede aanleiding om op zoek te gaan naar de beste manier om geld opzij te zetten voor later.

And the winner is…

Ik ben eens even in de feiten gedoken. Er zijn op dit moment 900.000 ZZP’ers en daar komen er ieder jaar 141.000 bij. Van deze enorme groep mensen geeft 52% aan dat zij nog niks voor hun pensioen hebben geregeld. Wat een hoop! En daar ben ik er dus één van. Na grondig onderzoek waar je nu als ZZP’er het beste je pensioengeld kunt bewaren, heb ik de perfecte uitkomst gevonden: het ZZP Pensioen van Loyalis.

Flexibel inleggen

Deze pensioenregeling is gemaakt voor en door ZZP’ers, en dat zie je duidelijk terug in het regelement. Zo kun je flexibel inleggen – wat betekent dat je iedere maand of elk jaar een ander (of geen!) bedrag kunt inleggen. Het is maar net wat jou uitkomt. Het systeem gaat uit van belastingvoordeel, waardoor je een hele hoop geld bespaart. Zo ontvang je meer rendement dan wanneer je los gaat sparen voor later. (Ideaal als je het mij vraagt, want ik bedoel, je laat je hypotheekaftrek toch ook niet zomaar liggen?) Daarnaast is een regeling dat je eerder bij je geld kunt als je arbeidsongeschikt raakt, fijn wanneer er nood aan de man is. Ook kun je kiezen wanneer en voor hoe lang je pensioen wordt uitgekeerd. Wil jij op je 60e al stoppen met werken? No problem. En wil je dan je hele leven of maar 20 jaar je pensioen uitgekeerd hebben? Het kan allemaal.

Wil je meer weten over het ZZP Pensioen van Loyalis? Bezoek dan hun website. Hier vind je een hele hoop informatie over de pensioenregeling. Ook is er een handige tool om te berekenen hoe je het beste jouw gewenste pensioen kunt opbouwen.

Disclaimer: dit artikel is geschreven in samenwerking met Loyalis. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta volledig achter dit artikel.


Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
foto6