Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

12 tips voor een positieve mindset

Wij ambitieuze wezens/ondernemers nemen veel risico’s, doen dingen niet geheel volgens de voorgeschreven regels en bewandelen paden die nog maar weinig bewandeld zijn. We moeten er vertrouwen in hebben dat alles uiteindelijk wel goed komt, anders begin je er nooit aan. Dan komt het geregeld voor dat het allemaal even tegenzit waardoor je in een mega dip komt waar geen eind aan lijkt te zitten. Ik ben hier inmiddels ervaringsexpert in en heb geleerd dat er altijd een is in keuze hoe je met de tegenslagen omgaat die het leven naar je gooit. 

Social media staat vol met het perfecte plaatje en ik deed (en doe) hier al jaren aan mee. Mooie foto’s van mooie momenten met mooie mensen. Als het even niet goed ging was ik een tijdje offline. Maar weet je wat..

“Het leven is niet perfect, ik ben niet perfect en ik zou het ook niet willen zijn.”

Maar wat doe je als het allemaal even tegenzit? Je ziet iedereen zijn perfecte Instagram life en wilt niet meer onder de dekens vandaan komen. Dit zijn tips die je kunnen helpen weer op de positivity train te stappen, je mindset te veranderen en onderweg nog wat mensen met je mee te nemen. Want sharing is caring ;-).

 1. Stel haalbare doelen

  Het stellen van doelen geeft je duidelijkheid, richting en zorgt ervoor dat je de juiste keuzes kunt maken. Maar niets is zo demotiverend als een onhaalbaar doel. Ik doe mijzelf dit regelmatig aan, dan stel ik een doel waarvan ik van tevoren al zeg: “shit, als we dit halen is het wel erg knap!”. Ik noem dit optimisme, maar vaak is dit het niet, het is wishful thinking en zorgt voor meer stress dan goed is voor een mens. Begin klein en zet dag- of weekdoelen. Wil je een groot doel, stel dan een BHAG (Big Hairy Audacious Goal). Dit is het doel der doelen en hoeft niet perse haalbaar te zijn, maar geeft je richting. De kleine doelen zorgen voor de successen. Dit kan je allemaal perfect bijhouden in de Pretty Productive planner. De planner helpt je om zo productief mogelijk bezig te zijn en alleen nog maar tijd te besteden aan dingen die iets opleveren.

 2. Smile 🙂

  Ook als je je k*t voelt, helpt het om te lachen. Er zijn zelfs lach therapieën ontwikkeld! Geforceerd lachen is erg moeilijk, dus kijk ik de beste katten reclame die er bestaat: Dear Kitten. Always works!

 3. Maak een happy box of folder

Een lief mailtje, positieve review of leuke foto word ik altijd zo blij van. Maar wanneer ik in een dip zit, verschijnen deze niet magisch voor mij. Daarom heb ik op mijn bureaublad een “Happy Folder” met screenshots van mails van lieve mensen die de tijd hebben genomen om een oprecht compliment te maken. Maar ook een foto van Cooper, mijn baby en mijn husband to be. Wanneer het tegen zit, kijk ik in deze folder waar ik mijn rijkdom in een oogopslag zie staan. Dit geeft enorm veel energie! 

 1. Omring jezelf met positieve invloeden

Wie zijn de mensen die in jou en je dromen geloven? Ga op zoek naar anderen die jou positiviteit geven. Soms zijn er mensen die jou naar beneden halen; verdienen zij een plekje in jouw leven? The answer is no! Mensen die een negatieve invloed hebben op jou waardoor je je rot gaat voelen, verdienen geen plek in jouw leven. It’s that simple!

 1. Omdenken

Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een mindset waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws. Jouw manier van denken, kun je zien als een gewoonte. Wanneer je aan iets negatiefs denkt, bekijk dan de zonnige kant van de situatie of de opties om er iets beters van te maken. Misschien voelt het in het begin geforceerd, maar uiteindelijk zal dit gaan voelen als een tweede natuur.

 1. Eet gezond(er)

Dit is een no-brainer, we weten natuurlijk allemaal dat gezond leven en eten belangrijk zijn.  Maar sinds Fitgirlcode in mijn leven is gekomen en ik bewuster ben geworden van wat er in voeding zit, leef ik gezonder. En dat komt mede omdat ik omringt ben door mensen die gezondheid en gezonde voeding ook belangrijk vinden, dit motiveert en helpt om een gezonde levensstijl vol te houden. Omdat we bij Fitgirlcode allemaal happier werden van gezond eten hebben we de Happy Healthy Guide gemaakt met een voeding schema van 12 weken, heerlijke recepten en tips om gezond en gelukkig te worden en blijven. Samen met een Facebook community waar je bij hoort als je de guide aanschaft motiveren we elkaar digitaal!

 1. Neem een huisdier

Ik kan mijn leven niet indenken zonder Cooper. Ik maak mij elke keer oprecht zorgen als hij diep uitademt. Het nemen van een kat heeft zo veel geluk en zingeving gegeven. Het is verbazingwekkend wat het verzorgen van een ander wezen met je kan doen. Thuiskomen is zo veel leuker sinds hij er is!

 1. Deel je problemen

Loop je wel eens met een probleem rond waar meerdere partijen bij betrokken zijn, maar jij bent de enige die de lasten draagt? Laatst had ik zo’n probleem en ik kreeg het advies om meer mensen deel uit te laten maken van dit probleem. Ik maakte mij hier erg druk om, was bang om teleur te stellen, bang voor alles, in een totale negatieve mindset zat ik. Toen ik de problemen gedeeld had, voelde ik mij zo veel beter en kreeg ik ook nog eens de hulp om wat aan het probleem te doen. Deel je probleem, hoe klein of groot ook!

 1. Maak je huis een positieve plek!

Als ik thuis kom in ons mooie huis, ben ik zo blij dat we er samen zo’n mooi plekje van hebben kunnen maken. En daar is helemaal niet veel voor nodig. Een tripje naar de IKEA en een leuke kamerplant doet al veel. Als je in de rommel leeft, dan is het moeilijk om te ontspannen en een positieve mindset te ontwikkelen. 

 1. Relativeer en wees dankbaar

Één ding staat vast: hoe groot jouw problemen ook zijn, er zijn altijd mensen die het een stuk zwaarder hebben dan jij. Daarvoor hoef je niet ver te zoeken, de voorpagina van het nieuws staat er vol mee. Hier ga je je zeker niet veel happier door voelen, maar het geeft wel ruimte voor iets anders: dankbaarheid.

 1. Help een ander

Studies hebben aangetoond dat veel van ons geluk afkomstig is van anderen gelukkig maken. Als ik een oud vrouwtje in de supermarkt heb kunnen helpen, dan ga ik voldaan naar huis. Maar ook het spreken op events vind ik ongeveer het leukste wat er is omdat ik erna vaak te horen krijg dat ik een positieve bijdrage heb geleverd aan iemands leven. Het delen van geluk zal jouw geluk laten groeien.

 1. Verdrink niet in je ambitie

Met alle kansen die we krijgen in het leven is het moeilijk om focus te bewaren en te genieten van het moment. Ik weet hier alles van, mijn leven is een soort rollercoaster met 2 bedrijven. Soms heb ik zo veel op mijn bord dat ik niet kan genieten van de mooie momenten. Op die momenten moet ik mijzelf terugfluiten en keuzes maken. Je kunt niet alles doen, dus doe dan in ieder geval de dingen waar je blij van wordt. Want de meest belangrijke persoon in je bedrijf (en leven) dat ben jij. Ik heb erg veel gehad aan het boek Essentialism van Greg McKeown, en You are a Badass van Jen Sincero waar in hele praktische tips staan voor focus en self love.

Wat zijn jouw strategieën om positief te blijven? Laten we met elkaar hier een top 15 van maken!

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
RBP_2076
Kledinglijn starten tips
jeshoots-com-pUAM5hPaCRI-unsplash