Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Instagram statistieken

Hoe vaak bekijk jij jouw Instagram statistieken? Als je een business account hebt, is het regelmatig bekijken en analyseren van je Instagram belangrijk en ook erg zinvol. Je kunt hier namelijk heel veel kennis uithalen. Vandaag deel ik mijn Instagram statistieken met je, om jou inzicht te geven in wat goed werkt op Instagram, waarom en vooral hoe jij dat ook kunt doen.

Dit zijn mijn beste posts uit het afgelopen jaar

Dit zijn mijn drie best presterende posts:

Quote + Throwback

Deze post had het hoogste bereik, je ziet ook dat deze 49 keer is doorgestuurd en 95 keer is opgeslagen. De copy ging over dat ik er ook niet klaar voor was toen ik begon met ondernemen en wat mijn angsten waren. 

Tip: je volgers willen graag weten dat het bij jou ook niet perfect gaat en ze vinden zichzelf hierin terug. Deel dus niet alleen wat er goed gaat.

Selfie + motivatie

Deze post is om mijn volgers te motiveren hun omzet te verhogen. Mensen praten niet graag over geld, maar lezen er wel graag over. Ik vertelde hier hoe je jouw omzet kunt verhogen met een aantal tips. Nuttig blijkbaar, want deze post is 46 keer opgeslagen.

Tip: geef je volgers waarde en tips waar zij echt iets mee kunnen doen.

Off Duty

Als laatste deze vakantie/prive post. Het was voor mij erg verrassend dat deze foto op een business account als Pretty Ambitious zo goed presteerde. Zo af en toe deel ik wat ik in mijn privéleven doe en dat wordt gewaardeerd zoals je ziet. Deze post ging over waarom ik ervoor koos om in September, als alles weer begint na de zomervakantie, op vakantie te gaan. Ik stel daarbij de vraag wat mijn volgers doen als zij op vakantie gaan, doorwerken of bijvoorbeeld vooruit werken.

Tip: Deel iets over jezelf en stel daarbij een vraag waar je volgers graag antwoord op geven.

Long story short: zorg voor aantrekkelijke foto’s, geef waarde, stel vragen en deel je fuck ups!

Wil jij dat ik jou help om Instagram in te zetten voor jouw business? Wil je moeiteloos klanten en omzet aantrekken via Instagram? In mijn cursus #Instapreneur Sales Machine leer ik je een Instagram strategie te maken om jouw bedrijf via the gram te groeien. 

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Aranka - Pretty Ambitious
Aranka | Pretty Ambitious
Affiliate marketing tips cursus