Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Million Dollar Women Masterclass

Ik ga het doen! Morgen start ik met de Million Dollar Women Masterclass gegeven door Amerikaanse Julia Pismsleur! Julia is een zeer succesvolle ondernemer en auteur  van het boek Power Vrouwen. Het boek is eerlijk, herkenbaar en enorm praktisch.

Na het boek uit te hebben gelezen kreeg ik een e-mail: of ik in 6 maanden met 9 andere ondernemende vrouwen een masterclass wilde volgen van Julia. De Million Dollar Women Masterclass gaat mij leren hoe ik een Million Dollar Woman wordt. Dat wil zeggen, een vrouwelijke ondernemer die een bedrijf runt met een omzet van EEN. MILJOEN. DOLLAR.

Natuurlijk is zo’n masterclass niet gratis, bovendien moet ik veel tijd investeren. Maar na een Skype gesprek met de auteur van het boek, Julia Pimsleur, was ik overtuigd. Dit is het waard, want een van de lessen die ik heb geleerd van Julia is dat je moet investeren in jezelf. Waarom ga ik deze masterclass volgen en wat wil ik ermee bereiken? Dat zal ik je vertellen..

Monster vrouwen

Million Dollar Women heet het boek van Julia in het Engels, toffe titel. De naam van het boek in het Nederlands sprak mij totaal niet aan. Power Vrouwen. Uggh! Mijn ik-ben-niet-ZO’N-soort-feminist kant trok die titel maar slecht. Alsof een vrouw met een eigen bedrijf beter is dan vrouwen die dit niet hebben. Sowieso vind ik het ranken van vrouwen om wat ze bereikt hebben of verdienen verschrikkelijk. Gelukkig gaat het boek Power Vrouwen helemaal niet over het creëren van een type vrouw that everyone loves to hate. Het gaat over (financiële) vrijheid, het overwinnen van persoonlijke obstakels, iets creëren wat de wereld nodig heeft en uiteindelijk een bedrijf bouwen met een omzet van 1 miljoen. Oke, now I’m interested.

The 3% club

Wist jij dat maar 3% van alle vrouwelijke ondernemers* een omzet van 1 miljoen haalt? En dat 50% van de bedrijven geleid door deze vrouwen na 5 jaar stoppen? Volgens Julia heeft dit alles te maken met het feit dat vrouwen voornamelijk door mannen gecoacht en begeleid worden die geen idee hebben wat voor obstakels vrouwen moeten overwinnen, zowel privé als zakelijk. Hierdoor zijn vrouwen minder goed voorbereid om de juiste keuzes te maken die van hun “leuke bedrijf” een business maken. Ik heb ook veel wijze mannen on my side. En hoewel ik ze voor geen goud wil missen, ben ik klaar voor wat meer Power Vrouwen om mij heen. En als ik heel eerlijk ben vind ik dit moeilijk om toe te geven. Een man zal dit niet begrijpen, en een vrouw wel. Daarom doe ik mee met deze masterclass.

Waarom een miljoen

Ik ben mijn bedrijven niet gestart om rijk te worden. Sterker nog, ik vind het verschrikkelijk als mensen denken dat ik veel geld verdien met mijn bedrijf. Ook ik heb me lang afgezet tegen de vraag “hoeveel omzet wil je over 5 jaar hebben met Jogha”. Ik vertelde liever hoeveel klanten we moesten bereiken, uit welke landen ze komen en welke producten we verder nog allemaal willen aanbieden. Het feit is wel dat ik om dat te bereiken geld nodig heb en een gezond bedrijf met omzet. Waarom dan 1 miljoen euro omzet als het niet gaat om geld verdienen? Omdat – volgens Julia – de 1 miljoen grens deuren voor je opent. Als je 1 miljoen omzet met je bedrijf heb je de businesscase en verdienmodel is bewezen ook jouw rol in het bedrijf is duidelijker. Het ophalen van investering tegen gunstigere voorwaarden wordt daardoor makkelijker.

Million dollar women masterclass

Na het boek Power Vrouwen in mijn wintersport vakantie verslonden te hebben was ik om: I can do this! De praktische tips uit haar boek ben ik meteen gaan uitvoeren en ze werken! Ook als je geen eigen bedrijf hebt kun je enorm veel uit dit boek halen. Vorige week ontving ik een e-mail, Julia en haar team gingen 6 weken een Million Dollar Women Masterclass organiseren, met 6 maanden begeleiding om de learnings uit te voeren. 10 Vrouwen uit de fashion, retail, beauty en food, allemaal met hetzelfde doel, een miljoen dollar omzet. And I am freaking excited! Hier vind je een video van Julia met meer uitleg over de masterclass. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn opleiding en wat van mijn nieuwe kennis delen op mijn blog.

Liefs,

Aranka

* in Amerika, maar dat kan niet veel meer zijn hier in Nederland

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
foto6