Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Passief inkomen opbouwen: zo pak je dat aan

Geld verdienen terwijl je slaapt. Klinkt goed toch? Het is de droom van bijna iedere ondernemer, maar je moet wel in actie komen om ook echt passief inkomen op te bouwen. Het doel daarvan is om uiteindelijk met een minimale investering aan tijd zoveel mogelijk inkomen te genereren. Daardoor houd je meer geld en tijd over, goed idee toch? Ik ben hier zelf ook actief mee bezig. Je kunt via de website van Pretty Ambitious e-books downloaden en cursussen volgen. Het verkopen van digitale producten kost veel minder tijd dan al het werk dat ik had aan mijn webshop met sportkleding. Je wordt natuurlijk niet zomaar slapend rijk, maar het opbouwen van een passief inkomen is ook voor jou bereikbaar. Ik vertel je hoe je dit aanpakt!

Passief inkomen

Online en offline passief inkomen

In deze blog heb ik het over een online passief inkomen, maar je kunt dit natuurlijk ook offline opbouwen. Door te investeren in vastgoed of starten met beleggen bijvoorbeeld. Daar moet je wel wat geduld en eigen geld voor hebben. Het is veel makkelijker om een digitaal product online te verkopen. Het kost je bovendien minder tijd en moeite dan het in de markt zetten van een fysiek product. Toen ik mijn eigen kledinglijn had was ik echt altijd aan het werk. Ik had voorraad, personeel en was continu bezig met de cijfers. Een webshop met verschillende producten kost heel veel tijd en geld. Bijna mijn hele leven draaide om mijn bedrijf en de voorraad stapelde zich zelfs op bij mijn ouders thuis.

Passief inkomen onlineMijn vader stuurde me ooit deze foto. Dat zegt wel genoeg toch? In mijn boek, dat je nu al kunt pre-orderen, vertel ik trouwens nog veel meer over hoe ik ben begonnen met mijn kledinglijn, waarom ik ermee ben gestopt én hoe ik de switch heb gemaakt naar Pretty Ambitious.

Een digitaal product bedenken

Wil je aan de slag gaan met een digitaal product? Misschien weet je al precies wat je in de markt gaat zetten. Als je nog geen idee hebt is het verstandig om eerst onderzoek te doen. Ik raad je aan om lid te worden van een aantal Facebook-groepen waarin je jouw doelgroep vindt. Wil je jouw product straks aan andere ondernemers aanbieden? Word dan lid van bijvoorbeeld de groepen ‘Business Babes NL’ en ‘Ambitieuze Meisjes’. Hier is veel activiteit en dat geeft jou de kans om te ontdekken waar andere ondernemers behoefte aan hebben. Zoek ook naar groepen in jouw eigen branche. Wedden dat je er ideeën opdoet? Als je eenmaal weet waar behoefte aan is, kun je gaan bedenken wat je precies gaat ontwikkelen.

Voorbeelden van digitale producten:

  • E-books
  • Cursussen
  • Instagram-cursus of masterclass
  • Tutorials
  • Software
  • Sjablonen/ templates
  • Podcasts
  • Plugins
  • Kunst, foto’s of muziek

Ik begon zelf naast mijn kledinglijn met het ontwikkelen van e-books. We bedachten allerlei handige ‘guides’ die een link hadden met fitgirls. En daar hebben we er heel veel van verkocht: workout guides, food guides met recepten en een e-book over hoe je een gezond gewicht behoudt. Tegenwoordig verkoop ik bijna alleen nog maar digitale producten. De Pretty Productive planner ontstond vanzelf toen ik ontdekte dat hier veel behoefte aan is en sluit goed aan bij mijn aanbod aan cursussen en e-books. Je shopt de planner hier.


Planner Pretty Productive

Veel waarde bieden

Waar je ook voor kiest: investeer tijd en energie in je digitale product. Bied heel veel waarde aan de kopers. Het ontwikkelen van e-books en online cursussen kost meestal niet veel geld, maar vooral tijd. Wanneer je het eenmaal op de markt hebt gebracht blijf je inkomsten genereren. Het is dus vooral een investering die je nu doet en je op de lange termijn veel oplevert als het een succes wordt. Ben je bang dat je niet genoeg kennis hebt om veel waarde te bieden? Huur een expert in! Automatiseer zoveel mogelijk. Als je alles zelf wil doen heb je er alsnog veel werk aan. En besteed aandacht aan de details. Een mooie en professionele ‘look & feel’ doet al een hoop. Ik gebruik zelf graag Canva om content mee te maken.  

Lanceer je digitale product

Je bent er klaar voor: je digitale product is af en klaar voor de lancering! Denk hier van tevoren al over na. Hoe meer mensen weten dat jij een super tof product hebt gemaakt, hoe beter. Tel af tot de lancering en bedenk een aantrekkelijke deal zoals een ‘early bird’ korting.

Freebie

Om nog meer mensen warm te maken voor je digitale product is een freebie handig. Een populaire manier om een e-maillijst op te bouwen. Je biedt gratis iets aan dat meer waarde heeft dan wat er al te vinden is op je site. Zo zorg je ervoor dat je bij de lancering een mooie lijst met potentiële klanten hebt die je op de hoogte brengt van de lancering. Je freebie moet natuurlijk wel waarde hebben, je wil dat iedereen die het heeft gedownload nieuwsgierig wordt naar meer! In de aanloop naar je lancering bouw je dus al aan je community. Ga aan de slag met een Instagram-strategie en laat je account groeien. Volg mijn #instapreneur cursus om te ontdekken hoe je volgers kunt omzetten naar betalende klanten.

Veel kopers van mijn digitale producten komen via Instagram. Het zijn volgers die mij al kennen via het platform, weten waar ik voor sta en zien dat ik waardevolle informatie geef.

Affliate marketing

Nog een mooi voorbeeld van een manier om passief inkomen te genereren: affliate marketing. Dit wil zeggen dat jij geld verdient door producten van een ander (bedrijf) te promoten. Het goede nieuws is dat iedereen met een website geld kan verdienen met affiliate marketing. Veel online shops hebben tegenwoordig een affiliate programma. De inkomsten die je daarmee verdient kunnen lekker oplopen, zeker wanneer je je hierin gaat verdiepen.

Het doel is om bezoekers naar je website of social media te trekken en te linken naar de website van de verkoper. De verkoper betaalt je commissie als iemand die jij hebt doorverwezen een aankoop doet. En dat kan aardig oplopen. Hoe affiliate marketing precies werkt en hoe je er veel geld mee verdient, vertel ik binnenkort in een andere blog.

Passief inkomen hoe doe je dat

Volg nu mijn gratis Masterclass ‘Zo verkoop je een digitaal product online’. Hierin vertel ik je nog meer over hoe ik passief inkomen genereer en op welke manier jij daar ook mee kunt starten door een digitaal product te verkopen. De masterclass is niet live en kun je daarom terugkijken wanneer je wil. 

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Aranka - Pretty Ambitious
Aranka | Pretty Ambitious
Affiliate marketing tips cursus
Reels Instagram tips