Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

She just did it: interview met female entrepreneurs

In “She just did it” interview ik female entrepreneurs over hun carrière, hoe zij zijn gekomen waar ze nu zijn en hoe zij hun geld verdienen. Vandaag is het de beurt aan Emilie Sobels. Zij was mijn collega bij Fashiolista en is nu een kick-ass onderneemster!

Wie ben je en wat doe je precies?
Mijn naam is Emilie Sobels en ik ben de trotse eigenaar van Hashtag Workmode, een franchise van all female co-working spaces en The Self-Made Summit, hét business event voor ambitieuze vrouwen op zoek naar zakelijke groei, persoonlijke ontwikkeling en inspiratie. In 2017 schreef ik samen met Martje Haverkamp de bestseller Babe, you got this. En begin 2018 stelde ik samen met Rosa Dammers het bijbehorende Babe, you got this – Het werkboek samen. In april 2020 verschijnt mijn derde boek: The Self-Made Guide; hét business boek van en voor vrouwen die hun eigen regels voor succes bepalen. 

Kan je iets over je achtergrond vertellen? Wat heb je bijvoorbeeld gestudeerd?
Na mijn middelbare school wilde ik dan ook naar ‘de grote stad’ aka Amsterdam. Ik melde me aan voor AMFI. Maar werd afgewezen. Dat bleek echter helemaal niet zo’n slecht nieuws… Want als iemand zegt dat ik iets niet kan, raak ik des te gemotiveerder om het tegendeel te bewijzen. Ik leerde door die afwijzing dat niets vanzelf gaat en dat je er hard voor moet werken als je iets wilt bereiken. Onder het motto ‘go ahead, underestimate me’, een handvol eigenwijze gedachtes en een flinke scheut koppigheid probeerde ik het gewoon nog eens. En de tweede keer werd ik wel aangenomen!

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?
Ik heb niet echt gemiddelde dagen. Omdat we met Hashtag Workmode diverse vestigingen door heel Nederland hebben (2x Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Groningen), reis ik veel door het land. Ik vind het belangrijk om overal af en toe even m’n gezicht te laten zien en de sfeer te ervaren. Ik heb een locatiemanager op elke locatie, dus weet via hen sowieso wat er speelt, wat er beter kan en waar behoefte aan is. Maar dat zelf even proeven, is soms toch sterker vind ik. Daarnaast heb ik op het moment veel afspraken met mogelijke partners en sprekers voor The Self-Made Summit én ik netwerk graag met vrouwen waar ik op mijn beurt veel van kan leren. Dat resulteert er dus in dat ik veel onderweg ben en niet echt een continu schema of iets dergelijks heb. Gelukkig functioneer ik goed op steeds weer nieuwe prikkels en ben ik door al die ‘niet-gemiddelde’ dagen bij elkaar op m’n best!  

Wanneer ben je begonnen met ondernemen en waarom?
Tijdens mijn studie stuitte ik op een stage bij een start-up. Die start-up groeide uit tot het platform Fashiolista, waar ik uitgroeide tot Fashion Director. Inmiddels bestaat het niet meer, maar het groeide in de tijd dat ik er werkte uit tot een serieuze speler op de markt en heeft me zo onwijs veel geleerd en gebracht. De lessen, feestjes, meetings, maar ook paniekaanvallen waren afwisselend bizar leuk dan wel ongelooflijk leerzaam. Na 6 jaar was het echter mooi geweest. Ik besloot dat het tijd was voor een volgende stap. Super moeilijk om een bedrijf waar heel je hebben en houwen in zit achter je te laten. Maar ik voelde aan alles dat ik door moest. Het was een kleine 3 dagen nadat ik stopte bij Fashiolista dat ik over de Amsterdamse grachten liep, in gedachten verzonken, een leegstaand pand zag en me bedacht hoe tof het zou zijn om daar allemaal vrouwelijke ondernemers te verzamelen om samen aan doelen en dromen te gaan werken… En zo geschiedde. Hashtag Workmode bestaat nu alweer bijna 5 jaar. In 2018 begon er bovendien nog iets anders te kriebelen: Ik wilde vrouwen écht maximaal inspireren, ze het liefst een dag lang helemaal onderdompelen in nieuwe lessen en inzichten. En zo ontstond The Self-Made Summit.

Wat is de missie van je bedrijf?
Ik droom van een internationaal merk dat ambitieuze vrouwen wereldwijd inspireert en samenbrengt. 

Wat is je BHAG*?
Een Hashtag Workmode kantoor op Ibiza, in London én natuurlijk in New York, plus een drie-daagse Self-Made Summit waar Eva Jinek, Koningin Máxima en Emily Weiss komen spreken.

Wat is je verdienmodel?
Ik wed op meerdere paarden. Ik word snel enthousiast van goede initiatieven en daarom is mijn werkende leven en dus ook verdienmodel zo divers. Uiteraard haal ik een deel van mijn inkomsten uit de verhuur van werkplekken op 5 locaties door heel Nederland. Maar ook maak ik winst op de boekverkoop en verdien ik geld met de verkoop van onze Self-Made Summit tickets. 

Wat is je grootste win? Hoe gebruik je deze nu nog steeds?
Een bedrijf starten waarmee ik impact kan maken. Ik ben er van overtuigd dat 1. doen waar je hart sneller van gaat kloppen, 2. daar je geld mee verdienen en 3. daar impact mee maken op de levens van anderen, garant staan voor het geven van voldoening. Ik merk dat we met het empoweren (hoe irritant dit trendwoord ook is ;-)) van ambitieuze vrouwen (door hen een werkplek te bieden, een boek dat voor inzichten en inspiratie zorgt voor hen te schrijven en hen concrete lessen en handvatten aan te reiken tijdens een event als The Self-Made Summit), echt een verschil kunnen maken. Samen zetten we stappen op die carrièreladder en zorgen we dat we over 20 jaar allemaal heel hard lachen om een term als ‘het glazen plafond’!  

Wat is je grootste fuck up? (Waar je nu misschien wel om kan lachen)
Ik heb niet één meesterlijke fuck-up, maar heb mijn hand wel eens overspeeld in een onderhandeling. Daar kan ik dan achteraf echt van balen. Maar aan de andere kant is dat ook gewoon risico van het vak. Letterlijk. You win some, you loose some… Wat eigenlijk een ergere fuck-up is, bedenk ik me nu: Die keer dat ik de naam van een mogelijke partner vergeten was aan te passen in een presentatie document. Dat was echt wel een ‘Mijn God, ik wil NU door de grond zakken moment’. Achteraf kan ik er prima om lachen. Maar toen? Not so much…

The Self-Made Summit vindt plaats op 23 april en tickets zijn tot 1 maart voor Early Bird prijzen beschikbaar op www.theselfmadesummit.com.

* Big Hairy Audacious Goal. Je BHAG is het doel der doelen en hoeft niet per se haalbaar of realistisch te zijn.

In she just did it interview ik vrouwelijke ondernemers over hun carrière, hun struggles en vraag ik hen wat hun tips zijn.

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
foto6