Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

She just did it: interview met female entrepreneurs

In “She just did it” interview ik female entrepreneurs over hun carriere, hoe zij zijn gekomen waar ze nu zijn en hoe zij hun geld verdienen. Vandaag is het de beurt aan Merel van der Wouden. Merel heeft Blackbird Negotiations opgezet en is een digital nomad. Ik heb Merel tijdens het opzetten van haar bedrijf gecoacht.

Wie ben je en wat doe je precies?
Ik ben Merel van der Wouden en ik coach vrouwen om succesvol te onderhandelen over hun salaris of tarief.

Kan je iets over je achtergrond vertellen? Wat heb je bijvoorbeeld gestudeerd?
Ik ben in 2011 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam voor de Master Privaatrecht! Daarna heb ik 6 maanden in de advocatuur gewerkt, gevolgd door 4 jaar internationale consultancy waarvoor ik naar Toronto, Canada emigreerde.

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?
Wat lastig om uit te leggen. De dagen zijn allemaal zo anders, maar hier komt ‘ie: elke ochtend mediteer ik 15 minuten en ik probeer 5x per week te sporten (yoga, hardlopen, HIIT).
Ik probeer zo vaak mogelijk naar mijn flex werkplek te gaan, omdat ik daar gefocust kan werken met andere ondernemers om me heen. Ik probeer elke dag een Instagram post te maken, mijn e-mail te beantwoorden en ook aan mijn bedrijf te werken. Elke dag lees ik een aantal bladzijden uit een interessant business boek. Daarnaast ben ik bezig met het bedenken van nieuwe producten en diensten, spar ik veel met andere ondernemers en geef ik een workshop, InCompany training of ben ik aan het coachen. Daarnaast werk ik op dit moment met 3 freelancers en die nemen heel veel werk uit handen!

Wanneer ben je begonnen met ondernemen en waarom?
1,5 jaar geleden begon ik met ondernemen, omdat ik meer wilde dan het corporate bedrijfsleven leiden. Ik wilde iets “goeds” doen voor de wereld. Gedurende mijn tijd in Toronto met een baan in de banken en IT-wereld onderhandelde ik over diverse succesvolle salarisverhogingen en een expat contract. Ik bedacht een succesvolle onderhandel methode en hier wilde ik meer mee doen, omdat vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen.

Hoe ben je begonnen met je bedrijf? Heb je een plan geschreven of ben je van de één op de andere dag begonnen?
Ik verhuisde van Toronto terug naar Rotterdam en nam een business coach in handen: Aranka! Als ik iets kan aanrader is het het in huren van een business coach! Aranka heeft mij geholpen om van idee naar werkelijke business te gaan. We keken waar mijn kwaliteiten liggen, wat de wereld nodig heeft en waar kan je geld mee verdienen en toen rolde onderhandelen eruit!

Wat is de missie van je bedrijf?
De missie is om vrouwen succesvol en zelfverzekerd te laten onderhandelen over hun salaris en tarief zodat zij zich gewaardeerd voelen.

Wat is je BHAG*?
Ik wil de onderhandelcoach van de wereld worden en zoveel mogelijk mensen helpen om zich gewaardeerd te voelen: een soort mengelmoes van Jay Shetty, Oprah en Tony Robbins.

Wat is je verdienmodel? En waar verdien je het meeste mee?
Ik verdien mijn geld met coachings, workhops/traingen geven, E-courses en public speaking. Het meeste verdien ik wel met de InCompany trainingen (dus bedrijven die mij inhuren om daar trainingen te geven). 

Wat is je grootste win? Hoe gebruik je dit nu nog steeds?
Mijn grootste win is een coachee die 50% meer ging verdienen na 2 coachingsessies bij mij! Dit geeft een gevoel van voldoening! Ik gebruik dit nu als promotie om meer klanten te trekken. 

Wat is je grootste fuck up? (Waar je nu misschien wel om kan lachen)
Mijn grootste fuck up is dat mijn buy button niet werkte toen ik mijn e-course de wereld inslingerde. Niemand kon wat kopen en ik had alles zo goed voorbereid.

Wil jij meer weten over Merel? Volg haar dan op Instagram via haar persoonlijke account en op het account van Blackbird Negotiations.

Wie wil jij in een volgend interview terugzien? Laat het mij weten in de comments!

* Big Hairy Audacious Goal. Je BHAG is het doel der doelen en hoeft niet per se haalbaar of realistisch te zijn.

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Aranka - Pretty Ambitious
Aranka | Pretty Ambitious
Affiliate marketing tips cursus