Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

10 tips voor meer volgers op Instagram

Lukt het jou maar niet om te groeien op Instagram? Mijn Instagram account is in 8 maanden tijd in volgers verdubbeld en vooral mijn engagement is gegroeid. Laatst heb ik wat tips gegeven over hoe ik meer volgers heb gekregen op Instagram en toen kreeg ik een superleuke mail; de Instagram tips die ik had gegeven werkten en die persoon had ook in korte tijd meer volgers gekregen op Instagram! Hoog tijd dat ik ze met jullie deel dus: mijn 10 Instagram tips om je personal brand te groeien. 

Wil jij weten hoe je je persoonlijke en zakelijke Instagram account kan laten groeien, de juiste volgers kan aantrekken en meer klanten uit Instagram haalt? Volg dan mijn cursus: #INSTAPRENEUR!

10 tips voor meer volgers op Instagram

Het hebben van volgers is trouwens maar de helft van het werk, wat je met ze doet is minstens zo belangrijk. Veel van deze tips helpen je ook je huidige volgers te behouden en je band met hen te versterken. Als je zorgt dat meer mensen enthousiast over je zijn, is dit gunstig voor de groei van je account.

1. Instagram thema: Kies een of meerdere onderwerpen voor jouw account

Een handige tip om te groeien op Instagram is om je vast te houden aan een aantal thema’s, zodat je volgers weten wat ze precies van jouw account kunnen verwachten. Dus, waar wil jij over posten op jouw Instagram? Kies een aantal onderwerpen waar jij van plan bent om over te posten en houd je daaraan vast.

Door een thema (of meerdere thema’s) te kiezen, voorkom je dat jouw account te breed wordt en geef je jezelf wat houvast. Zie jezelf als een merk en bedenk welke thema’s er bij jou als merk passen. Dit zijn de thema’s van mijn persoonlijke Instagram pagina:

2. Wees persoonlijk en eerlijk op Instagram

Instagram kun je ook zien als een mini persoonlijke blog. Soms heb je iets te vertellen en is een blogpost niet nodig. Zoals een update over hoe je week is geweest, waar je trots op bent en wat er beter kan. Het is een kanaal waar je gemakkelijk een alinea kwijt kunt als je echt iets te melden hebt. En geloof me, zodra jij je authentieke zelf bent, trek je vanzelf meer volgers op jouw Instagram account.

Ook ik gebruik Instagram vaak als een soort persoonlijke blog. Een voorbeeld is deze foto waarbij ik deelde dat ik niet de beste “Fit Girl” was geweest en mij daar op dat moment bij neergelegd had:

3. Engage met je Instagram volgers

De leukste Instagram posts vind ik die waar ik veel reacties op krijg. Het is mega spannend om een foto te posten met een call to action, want het kan nog weleens zo zijn dat er in het begin weinig reactie komt. Dit is iets wat moet groeien en zeker als je nog niet veel het gesprek bent aangegaan, zullen je volgers even moeten wennen. Maar uiteindelijk is het het helemaal waard, want op deze manier ga je echt het gesprek aan met je Instagram volgers!

Voorbeelden van Instagram posts waar je veel reactie op krijgt:
– Tips vragen voor een vakantie land
– Je doelen voor de week/maand/jaar delen en vragen of jouw volgers doelen hebben
– Boektips delen en vragen
– Q&A houden op Instagram: laat je volgers vragen stellen die jij verwerkt in een video/blogpost

Lukt het jou maar niet om meer engagement te krijgen op jouw Instagram posts? Klik dan hier voor tips om meer engagement te krijgen op Instagram.

4. Host een winactie op Instagram

Een winactie op Instagram kan zeker helpen om te groeien op Instagram, maar het is vooral leuk om iets weg te kunnen geven aan je huidige volgers met als doel ze te bedanken. Ik heb zelf twee webshops dus ik kan aardig wat weggeven, maar jij kan ook zonder dat het je iets kost een Instagram winactie doen. Je kunt bijvoorbeeld een product maken zoals een e-book en deze weggeven. Of samen met een leuk merk een giveaway organiseren.

Ik vind het altijd erg leuk om mensen te laten raden. Zoals deze post waarbij ik mijn volgers vroeg wat het lengteverschil is tussen Francisco Elson (basketballer) en mijzelf (very very tiny):

5. Zorg voor goede kwaliteit foto’s

Als ik in het proces zit om iemand te volgen op Instagram, kom ik vaak op dat Instagram account vanaf een foto die me aanspreekt. Dan bekijk ik het account en check ik vooral de laatste 9 foto’s. Het is dus belangrijk dat de kwaliteit van deze laatste foto’s goed zijn.

6. Probeer continuïteit in je feed te krijgen

Zorg dus dat je foto’s van goede kwaliteit (bekijk in dit artikel welke camera ik gebruik) en kies één filter. Ik gebruik altijd VSCO en de filter die ik op al mijn foto’s als laatste toepas is HB1 Hypebeast. Zo lijken alle foto’s op elkaar en vormen ze een geheel.

Niet alleen qua foto’s, maar ook qua dagen is het handig om consistent te blijven. Test wat voor jouw doelgroep goede dagen zijn om te posten en haal daar het meeste uit. Ik heb bijvoorbeeld gemerkt dat maandag t/m donderdag de beste dagen zijn voor veel engagement met mijn volgers, dus ik post vrijwel altijd op die dagen.

Houd ook echt je content pilaren aan. Die heb je gekozen voor een reden en het geeft je volgers een goed beeld van wat jij aan waarde te bieden hebt. Als je over van alles en nog wat aan het posten bent, wordt het een zooitje en dat is te zien aan je feed.

6. Schrijf de perfecte Instagram bio die bij jou past

Een klassieke Instagram tip, maar oh zo belangrijk! In jouw Instagram bio laat je namelijk zien wie je bent en wat je doet, maar vooral waarom mensen jou moeten volgen. Dat is het eerste wat duidelijk moet zijn als iemand jouw Instagram account bekijkt.

Ik deel op deze website tips die komen uit mijn ervaringen als ondernemer. Wat mij bijzonder maakt is dat ik 2 bedrijven ben gestart in 1 jaar tijd. Bedenk wat jou bijzonder maakt en dus de reden dat iemand jou moet volgen op Instagram. Probeer hierbij niet op te schrijven wat je denkt dat mensen willen horen. Een omschrijving die niet klopt, daar prikken mensen doorheen. Wat jou uniek maakt, is zoiets persoonlijks, dat kun je niet van een website afhalen.

 

7. Maak vrienden op Instagram!

Wie volg jij allemaal op Instagram? En weten deze mensen van jouw bestaan of ben je een stille liker? Reageer op foto’s van mensen die je echt leuk vind. Stel ze een vraag en vertel waarom jij het leuk vindt om deze mensen te volgen. Instagram gaat zo veel verder dan alleen zenden. Zelf actief zijn op Instagram en reageren op anderen zal ervoor zorgen dat jouw account meer gezien wordt. Let wel op: reageren om het reageren is irritant en gaat tegen de ongeschreven regels van Instagram in. Gebruik het niet als trucje en blijf echt, anders ben je net een robot.

8. (Hash)taggen

Instagram hashtags kun je op afstuderen. Ze zijn vooral handig voor het vinden van foto’s. Zorg dus dat je de juiste hashtags gebruikt zodat mensen die een foto zoeken bij jou terechtkomen. Ook het taggen van een locatie op Instagram is een goede manier om aan de SEO van jouw Instagram te werken. Bijvoorbeeld een restaurant, stad of event waar je aanwezig bent.

Wat ik het meest tijdrovend vind is het vinden van al die tags. Dus ik heb in mijn notities van mijn telefoon een lijst van hashtags voor mijn verschillende pijlers. Zo’n lijstje maak je zo met behulp van de website tagsforlikes.com daar vind je de meest populaire hashtags per onderwerp.

10. Richt je Instagram Story Highlights goed in

Zie jouw Instagram als een verkapte website waarop mensen al de belangrijkste dingen over jou te weten kunnen komen. Nu we je bio hebben aangepakt, je IG feed er mooi bij ligt en je lekker aan het engagen bent met je volgers is er nog een prominente plek op jouw profiel welke aandacht nodig heeft. Je Highlights! Dit zijn opgeslagen Stories en heel erg geschikt om je voor te stellen, uit te leggen wat jouw product/dienst/bedrijf doet en mensen op een persoonlijke manier aan te spreken. Ook kun je hier een verzameling van Stories plaatsen die gewoon te leuk zijn om maar 24 uur te laten staan. Ik stel mijzelf bijvoorbeeld op mijn bedrijfsaccount Pretty Ambitious voor in een Highlight. Of op mijn persoonlijke account heb een Highlight waar ik kortingen op bewaar voor mijn volgers zodat ik ze daar naartoe kan verwijzen als ze vragen hebben.

Ik hoop dat deze Instagram tips jou ook kunnen helpen! Wat ik je wel nog mee wil geven, is om dankbaar te zijn voor elke volger. Staar je niet blind op de duizenden volgers die een ander heeft, mensen besteden hun kostbare tijd aan het bekijken van jouw content. Elke volger is er een!

Wil je meer tips hoe je jouw Instagram kan inzetten voor je personal brand? In mijn #Instapreneur cursus leer ik je hoe je van jouw personal brand een moneymaking machine kan maken. Meer weten? Klik hier.

Hoe heb jij je account laten groeien en meer volgers gekregen op Instagram? En vind jij echte volgers en engagement ook zo belangrijk? Laat het mij weten in de comments!

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Aranka - Pretty Ambitious
Aranka | Pretty Ambitious
Affiliate marketing tips cursus
Passief inkomen hoe