Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Deze technische tools gebruik ik voor mijn business

Technische tools zijn onmisbaar voor je bedrijf. Ze maken het ondernemen en je leven een stuk gemakkelijker. Als je net start met je bedrijf is het belangrijk dat je alle online tools en systemen zorgvuldig kiest. Ze moeten ervoor zorgen dat jij je onderneming professionaliseert zodat je meer omzet draait in minder tijd. Inmiddels heb ik meer dan 5 jaar ervaring met alle soorten technische systemen en deel graag mijn ervaringen met jou.

Webshop in Plug&Pay

Mijn webshop draait in Plug&Pay, een perfect platform om je producten op te presenteren en verkopen. De software is gebruiksvriendelijk en je koppelt aan andere systemen, zoals Mollie of ActiveCampaign. Ik vind het fijn dat het systeem betrouwbaar is en ik kan verkopen zonder dat het mij veel tijd kost.

 

Betalingen voor je webshop met Mollie

Mollie betalingen

Mollie is een fijn en simpel systeem om de betalingen van je webshop mee te verwerken. Je ziet in één oogopslag wat er binnenkomt, krijgt inzage in orders en maakt betaalverzoeken aan.

Boekhouden met Moneybird

Moneybird voordelen

Voor mijn boekhouding maak ik gebruik van Moneybird. Een overzichtelijk systeem waarin je meteen ziet hoeveel omzet je hebt gedraaid, welke kosten je hebt gemaakt, hoe hoog je winst is en wat je moet afdragen. Moneybird koppel je bovendien eenvoudig met je rekeningen, creditcards, Mollie en PayPal.

Dit zijn wat mij betreft de grootste voordelen van Moneybird:

  • Je ziet realtime je omzet, kosten, btw en een overzicht van debiteuren en crediteuren.
  • Geen tas vol bonnen meer! Met de app van Moneybird maak je namelijk meteen een foto van je bon.
  • Facturen stuur je direct naar Moneybird met een speciaal e-mailadres.
  • Automatisch je banktransacties inladen.
  • De koppelingen met belangrijke andere tools zoals Mollie en PayPal.
  • Gratis helpdesk voor je vragen (en snel een reactie krijgen!)

 

Met deze link kun je Moneybird 120 dagen gratis proberen!

Content maken met Canva

canva voordelen

Canva is een heel fijn onlinesysteem om mooie content mee te maken. Ik gebruik het zelf voor bijna al mijn uitingen. Van presentaties tot posts voor social media en complete cursussen en e-books. Als je start met Canva ontdek je al snel hoe handig het werkt en dat je hiermee alles gemakkelijk een professionele uitstraling geeft. Omdat je je huisstijl in Canva kunt zetten, bespaar je bovendien kosten voor een ontwerper. Nu kun je zelf allerlei toffe communicatie-uitingen maken. Zet de kleuren en het lettertype van je huisstijl standaard in het systeem, zodat je alles jouw eigen look and feel geeft. Canva is een gratis tool, hoewel de pro-versie nog meer mogelijkheden biedt. Je kunt dan bijvoorbeeld alle ontwerpen opslaan als pdf, krijgt toegang tot meer gratis animaties en stockfoto’s en je kunt achtergronden aanpassen en als watermerk gebruiken. Bekijk hier meteen wat voor mooie dingen je kunt maken met Canva.

Hosting bij Argeweb

Argeweb hosting

Elke ondernemer heeft een website nodig. Op je eigen site laat je zien wat je doet en wie jij bent. Het is bovendien de ideale plek om leads te verzamelen en reviews van je klanten te delen. Je website blijft niet vanzelf in de lucht, daarvoor heb je nu eenmaal een hostingpartij nodig. Ze zijn er in overvloed en lijken allemaal hetzelfde. Ik kan je verzekeren dat dit niet het geval is. Gelukkig heb ik een partij gevonden die begrijpt dat goede klantenservice heel belangrijk is. Na veel frustratie bij verschillende hostingpartijen zit ik tegenwoordig bij Argeweb. Ik sta er inmiddels om bekend dat ik vaak de neiging heb om mijn website eens in de zoveel tijd compleet om te gooien. Dan bel ik de boys bij Argeweb en zij helpen me snel en goed. Heb je nog geen domeinnaam? Claim deze dan meteen hier!

Website in WordPress

wordpress website

Mijn websites zijn gemaakt in WordPress. Daarin staat alles overzichtelijk bij elkaar: mijn blogs, pagina’s van de website en mijn webshop. Ik heb maar één systeem nodig waarin ik alles kan bijhouden, ideaal! WordPress is niet voor niets populair. Het is een gebruiksvriendelijk CMS en de meeste applicaties hebben een koppeling die goed werkt met dit systeem. Bovendien werkt het goed als je regelmatig blogt, het is zelfs ooit gebouwd voor bloggers. Inmiddels kun je er veel meer mee, maar de berichtensectie werkt nog steeds heel fijn.

Customize je website met Elementor

Elementor voordelen

In WordPress kies je zelf een thema dat past bij je website. Met Elementor maak je je website nog veel mooier. De gratis versie installeer je in WordPress en daarna kun je meteen aan de slag gaan. Ik heb mijn website ook met Elementor gemaakt en ben heel blij dat ik hiermee pagina’s kan customizen. Je maakt ook gemakkelijk pop-ups, waarmee je bezoekers bijvoorbeeld wijst op je nieuwsbrief (en hen meteen vraagt om zich hiervoor in te schrijven). De pop-ups zijn daarnaast een handige sales-tool om acties aan te kondigen.

E-mail en backs-uppen met GSuite

GSuite korting

Gsuite is een fantastisch systeem en ik gebruik het voor van alles. Mijn mail staat erin, mijn agenda en gezamenlijke documenten deel ik via de Google Drive. Iedereen kan vanaf elke locatie overal bij en zo zijn we niet gebonden aan wat we hebben opgeslagen op een laptop.

Tip: in Google Drive sla ik systemen op met een uitleg per taak. Dat maakt het gemakkelijker om elkaars werk over te nemen als het nodig is en kunnen we efficiënter werken. Ik mag jou blij maken met een korting van 20% op Gsuite!

Voor het basic account gebruik je de code: T3AK7DP4UT3XXL4
Voor het business account gebruik je de code: X3PKRJQETKDDKKL

Structureren van je taken met Notion

Ik ben echt fan van Notion. Een tijd geleden ben ik met mijn team gestart met Scrummen. Aangezien we niet altijd en tegelijk op kantoor zijn, is Notion ons digitale scrumboard. We houden hierin bij wat er voor een bepaalde actie gedaan moet worden en wie wat doet. Tussentijds kunnen we dan zien hoe ver iedereen is met een taak.

E-mails en nieuwsbrieven versturen met MailBlue

Mailblue korting

Mailblue is een ideale tool waarmee je mails en nieuwsbrieven verstuurt en geautomatiseerde campagnes start. Het systeem is heel geschikt om je sales funnel slim mee in te richten. Dat hebben we nodig!

 

Instagram planning tool Later

Het is handig om posts op Instagram van tevoren in te plannen. Later is de tool die ik hiervoor gebruik. Hierin maak ik de posts op en zet de teksten en hashtags klaar. Je kunt in Later ook een ‘library’ maken met foto’s die je in de toekomst wil gebruiken en een preview zien van je feed. Bovendien post de tool automatisch waardoor je er zelf niet meer aan hoeft te denken. Via deze link krijg je de eerste maand 10 extra posts!

Dit zijn de systemen waar ik op dit moment gebruik van maak. Heb je nog tips voor mij? Maak je gebruik van een technisch systeem dat niet in deze lijst staat en jouw lifesaver is? Laat dan een comment achter, zo helpen we elkaar!

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
meer verkopen website webshop