Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Haal het meeste uit je spaargeld door het te beleggen

De laatste artikelen die ik geschreven heb gingen allemaal over geld. Dit komt omdat ik de afgelopen maanden erg hard gewerkt heb en het verdiende geld wil ik zo verstandig mogelijk uitgeven, maar ook sparen! Er moet een pensioen opgebouwd worden, ik heb een buffer nodig voor als bijvoorbeeld de wasmachine stuk gaat en ik wil sparen voor een luxe vakantie. Maar met een spaarrekening op de bank vang je bijna geen rente, dus duurt geld sparen best wel lang. Er moet toch wel een betere methode zijn…

Ik vond beleggen altijd een beetje een mannending. Misschien doordat mijn vader een echte belegger is en in gesprekken thuis over beleggen mijn vriend altijd het voortouw nam. Daarnaast leek beleggen me pas zinvol om te doen als je wat meer geld had om in te leggen. Allebei onzin! Allereerst: waarom zouden vrouwen niet beleggen? Ten tweede heb je helemaal geen bakken met geld nodig om te beleggen. Ik heb namelijk Semmie ontdekt: een digitaal platform dat beleggen voor iedereen mogelijk én makkelijk maakt.

Calculated risk

Semmie gooit dat hele imago dat beleggen saai en voor oude mensen is zo de prullenmand in. Bij dit platform gaan ze uit van vernieuwing: met beleggen kun je op een simpele en eerlijke manier sparen. En ja, natuurlijk kleven er risico’s aan ten opzichte van een ouderwetse spaarrekening. Als ondernemer ben ik gewend om risico’s te nemen, maar probeer ik ze wel altijd zo klein mogelijk te houden: calculated risk. Dat is hier ook het geval. Doordat Semmie je geld verspreidt over verschillende fondsen (met elke weer honderden bedrijven), kan er weinig fout gaan. Ook behoud je te allen tijde je geld, mocht er iets met Semmie gebeuren. Een risico dat ik bereid ben om te nemen.

Met je laptop in bad

Daartegenover staat namelijk een hele hoop rendement. Waar je met het sparen bij de bank misschien een halve procent rente ophaalt (als je geluk hebt), kun je bij Semmie tussen de 2 en 6% rendement ontvangen – afhankelijk van het profiel dat je hebt gekozen. Ideaal! Je account bij het bedrijf is super simpel: zo kun je makkelijk geld toevoegen of opnemen, een tweede rekening of meerdere doelen toevoegen. Zo kun je sparen voor een vakantie of Louboutins, maar ook gewoon voor een buffer. Het klinkt niet sexy, maar wat doe jij straks als je wasmachine het opeens begeeft? (Of als je zoals ik eens heb gedaan met je laptop in bad gaat.) Het is toch zonde om zo’n buffer ergens bij de bank te laten staan waar je niks op ontvangt? Dacht ik ook! En daarom heb ik gebeld met Semmie, heb ik me goed laten adviseren en een account aangemaakt. Mijn geld wordt gestoken in duurzame bedrijven en hopelijk dragen die allemaal bij aan mijn pensioen/buffer/vakantie straks.

In het kort:

  • Bij Semmie kun je kiezen uit drie profielen met een laag, gemiddeld of hoog risico
  • Je kunt maandelijks geld toevoegen en opnemen van de rekening
  • Je kunt meerdere rekeningen toevoegen (bijvoorbeeld privé en zakelijk)
  • Je kunt heel gemakkelijk via iDeal geld overmaken naar jouw account
  • Er wordt alleen in duurzame bedrijven geïnvesteerd
  • Je investeert in je eigen toekomst

Ik ben heel benieuwd of beleggen jou iets lijkt! Of misschien heb je zelfs al ervaring met beleggen? Laat het me weten via de comments!

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Semmie gemaakt. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta volledig achter dit artikel.

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
foto6