Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Learnings Million Dollar Women Masterclass

De afgelopen paar maanden kreeg ik les van powervrouw Julia Pimsleur. Na het lezen van haar boek werd ik uitgenodigd om haar allereerste Million Dollar Women Masterclass te volgen. Een traject van 6 weken (met daarna 6 maanden begeleiding) in een groep van 8 ondernemende vrouwen met hetzelfde doel: van hun droom een miljoenenbedrijf maken. Inmiddels is de masterclass afgelopen en deel ik met jullie wat ik geleerd heb.

Hoe ziet dat er uit, zo’n masterclass?

Zoals op deze stiekeme foto die ik van Julia heb gemaakt. Omdat de meeste vrouwen verspreid over Amerika zaten en ik in Nederland, was de masterclass online. We gebruikten Zoom (een soort Skype maar dan beter) om via video conference met elkaar de masterclass te volgen. Iedereen zet zijn camera aan en geluid uit. Wanneer je iets wilt zeggen, kun je (digitaal) je hand omhoog doen, je geluid aan zetten en dan kun je jouw vraag stellen.

Inhoud masterclass

De Masterclass behandelde de 6 belangrijkste onderwerpen bij het groeien van een bedrijf: Mindset, Strategy, Finance, Sales & Marketing, Execution & Efficiency en als laatste Networking. Elke week werd er een onderwerp behandeld, in een sessie van 1,5 uur. De laatste 30 minuten waren voor vragen over het lesmateriaal en om het huiswerk te bespreken. Omdat Julia wist dat er veel meer vragen zouden zijn kregen we naast de masterclasses elke 2 weken een MasterMind sessie met een ervaren business coach. Deze business coach begeleidt ons in groepjes van 4 personen en dit traject loopt nog steeds. Omdat je in 6 weken tijd onmogelijk je hele bedrijf kan veranderen zijn de masterclasses bedoeld om je alle tools te geven. De MasterMind coaching begeleidt je door het traject heen en geeft je de mogelijkheid om met je coach en teamleden moeilijke vragen te beantwoorden. Zie het als een soort support group voor ondernemers; alles is vertrouwelijk en iedereen wilt dat je slaagt. Omdat ik hier ook erg veel aan heb gehad zal ik een aparte blog aan de coaching wijden.

7 Belangrijkste learnings Million Dollar Women masterclass

  1. Als CEO hoef je maar 3 dingen te doen.

   “Set the strategy, hire the right people, and keep the money in the bank.”

   Een van de eerste dingen die je bij Masterclass leert is dat je niet meer alles zelf kunt doen. En dat er eigenlijk maar 3 dingen zijn die jouw prioriteit moeten hebben. Je moet de strategie bepalen, de juiste mensen aannemen en zorgen dat je genoeg geld op de bank hebt staan. Het is verleidelijk om alles zelf te doen. Dit is namelijk wat je zo ver gebracht heeft toen je nog niemand aan kon nemen. En dat brengt mij bij mijn volgende learning:

  2. What got you here, will not get you there.
   Wat je hier heeft gebracht (zoals multitasken), zal je niet daar brengen waar je nu naartoe moet. Alles zelf doen, 100 projecten tegelijk draaien, alle ballen zelf hoog houden. Het is niet iets wat je lang kan volhouden. Bij het opschalen van een bedrijf is structuur en effectiviteit cruciaal. Maar nog veel belangrijker dan dat is de mindset verandering die je moet maken. Je moet je oude way of working loslaten en geloven in de veranderingen.
  3. Be Do Have
   In de eerste les Mindset werd snel pijnlijk duidelijk dat je jezelf kan vastdenken. Er was bij mij een hele harde mind reset nodig en snel ook! Ik leerde dat ik verkeerdom mijn doelen benaderde. Dit noemde Julia de Be Do HaveIn plaats van je af te vragen wat je nodig hebt om uiteindelijk te worden wie je wil zijn, benader je het andersom: Wie moet ik zijn om voor elkaar te krijgen wat ik wil? Ik vond deze mindset verandering zo groot dat ik aan Julia heb gevraagd of ik deze 2 slides uit haar masterclass mocht delen:
  1. Automatiseer en verbeter processen.
   In een bedrijf zijn er vaak terugkerende projecten en taken waar de kinderziektes uit zijn gehaald en die je team prima alleen kan doen. In de start-up fase is alles nieuw, maar zodra je een project eerder hebt gedaan is het zaak om vast te leggen hoe je geleerd hebt van de vorige keer en wat de stappen zijn die je moet doorlopen.
  2. Als het niet in je agenda staat, bestaat het niet in je leven.
   Dit zinnetje is er een die ik dagelijks gebruik om mijzelf er aan te herinneren dat ik geen superbrein heb en echt ga vergeten dat ik maandag sneakers mee moet nemen omdat we dan foto’s gaan maken. Niet alleen afspraken maar ook rustmomenten, sporten, herinneringen en tijd om planningen te maken moeten in de agenda komen te staan. Julia leerde ons dat je door dit te doen jezelf kan betrappen op het inplannen van onnodige taken of in een te volle agenda nog een extra afspraak te proppen.
  3. Trust but verify.
   Delegeren is een terugkerend onderwerp geweest tijdens de masterclass. Ik heb geleerd dat delegeren niet betekent het dumpen van een taak in je werknemer zijn schoot, maar het toevertrouwen van deze taak. Tussentijds is het belangrijk om bij een nieuwe taak polshoogte te nemen en aan het eind te controleren of alles goed is gedaan. Dit is een investering die jouw tijd waard is, want zodra er geen fouten meer gemaakt worden is het onderdeel geworden van het proces en hoef jij je er niet meer mee bezig te houden.
  4. Vier je successen.
   Elke les begonnen we met een dansje, om de successen van de afgelopen weken met elkaar te vieren. Julia dwong ons stil te staan bij wat er WEL goed ging in onze bedrijven. Het is makkelijk om dit te vergeten, want de dingen die niet gaan zoals je wil domineren vaak je gedachtes en dit is niet goed voor je mindset. Elke dag bedenken wat er allemaal goed gaat en dit hardop vieren met je team zorgt voor een positieve flow in je organisatie.

Now what? Accelerator!

Nu de Masterclass afgelopen is ben ik niet in een gat gevallen. Door de Facebook group met mijn mede million dollar women blijven we op de hoogte van wat er in elkaars bedrijven gebeurt. Ook start ik deze week weer een nieuw avontuur. Op advies van Julia heb ik mijzelf ingeschreven voor het Accelerator programma van de E.O. (entrepreneurship organization). Dit programma begeleidt bedrijven naar de 1 miljoen euro omzet. De selectie was vrij streng en ik ben erg blij om aan jullie te vertellen dat ik met Jogha geaccepteerd ben om mee te doen. Dit programma sluit perfect aan op de Million Dollar Women masterclass van Julia.  Ook al zal er wat overlap zijn bij de accelorator en de masterclass, ik kan alle hulp gebruiken om Jogha op te schalen naar 1 miljoen euro omzet (klinkt heel veel, is het ook maar je moet een doel hebben). Ik zal jullie in mijn avonturen meenemen en beloof plechtig dat ik wat meer zal bloggen!

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
foto6