Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Zo maak je met jouw superpower een ijzersterk merk

Massaal hebben jullie -al girlbosses in de dop of al in actie- gereageerd met jullie mooie plannen en toffe business ideeën op de winactie voor een Girlboss training op wielen. Ik had het liefst een hele bus gehuurd om jullie allemaal te kunnen voorzien of een taxi bedrijfje gestart. Vd Voorden Taxi en Business advies.. Klinkt wel lekker toch? Maar net zoals bij de soundmixshow kon er maar een de winnaar zijn en dat was Esther. Hoe de training verliep, kun je in de video hieronder zien die ik in samenwerking met Kia heb gemaakt. Voor diegenen die niet gewonnen hebben, wil ik graag de highlights van de training geven!

IK HEB GOED NIEUWS EN IK HEB SLECHT NIEUWS

Het goede nieuws is dat er geen beter moment is om een bedrijf te starten dan nu. In dit digitale tijdperk kost het bijna niets om een online bedrijf te lanceren. Het hosten van een website kost een paar euro, WordPress is gratis, plugins kosten niets en alle sociale media kanalen zoals Facebook, Instagram en YouTube zijn free to use. 

Dit betekent dat als jij nu op dit moment met een idee rondloopt wat een probleem oplost en een impact maakt in mensen hun leven, dat je niet alleen in een korte tijd met weinig middelen veel mensen over de hele wereld kunt bereiken, maar dat mensen ook bereid zijn om je hier voor te betalen.

Dit is het goede nieuws waar ik de Brand Course mee aftrapte in de Kia Picanto. Esther zat knikkend naast me, waarschijnlijk nerveus voor het slechte nieuws. Het slechte nieuws is dat iedereen deze kansen heeft. We hebben door het internet allemaal toegang tot de gratis tools, het is niet meer iets wat alleen de nerds en tech-savvy mannen onder de knie hebben. Nee echt, een aap kan een WordPress site opzetten. Daardoor zijn er zo veel websites, blogs, communities, webshops en influencers dat er veel noise is ontstaan. Het is niet meer heel bijzonder en mensen zijn niet heel erg geïnteresseerd in jouw business. Want er zijn er al zó veel.

WAT IS JOUW SUPERPOWER?

Er zijn twee belangrijke factoren die ervoor zullen zorgen dat je merk door alles wat er al is gezien en gehoord wordt. Het begint allemaal met een goed business idee. Heb je nog geen idee? Dan heb ik tips voor je die je dichter bij een kick ass business idee brengt waar je met plezier elke dag aan werkt.

Pak een kladblok en begin met schrijven. Wat is je passie, waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Schrijf alles op waar je aan kunt denken. Van zingen tot het vullen van Pinterest boards, niets is te gek. Doe dit 10 minuten. Pak een nieuw blad en schrijf op waar je goed in bent. Hier moet je flink out of the box denken. Waar bellen vriendinnen of collega’s jou voor op omdat jij dit het beste kan? En jij draait er je hand niet voor om? Misschien is het wel zo logisch dat jij dit goed kan, dat je er nog nooit lang bij stil hebt gestaan. Zoals een babyshower organiseren of relatie advies geven. Neem de tijd voor deze oefening. Vraag je vriendinnen waar jij goed in bent, je partner, je collega’s.

Een business idee bestaat uit 3 componenten: Dit is de bridge exercise. In de eerste kolom schrijf je op waar je goed in bent en waar je passie ligt. In de 3e kolom van elk ding schrijf je op wat voor probleem je oplost met jouw kwaliteit of passie. In de middelste kolom bouw je een business brug, door antwoord te geven op de vraag: met welk product of service kun je geld verdienen als je deze twee aan elkaar koppelt?

Voorbeeld: stel, jij bent heel erg goed in organiseren, in elke puinhoop herken jij makkelijk een structuur. Dan is een probleem van de klant dat zij heel veel werk heeft en door de bomen het bos niet meer ziet, haar agenda en e-mail zijn pure chaos. De business brug kan zijn een merk opzetten als virtual assistent waarbij jij mensen hun leven en agenda wekelijks op orde brengt.

Deze oefening kan iedereen doen, of je nu een groot bedrijf wilt starten of als ZZP-er aan de slag wilt. 

VIND DE STORY VAN JOUW KLANT

Nu je een product of service hebt gevonden waar je heel goed in bent, behoefte aan is en een impact zal hebben in het leven van jouw klant, is het tijd om die klant te leren kennen. Wie is zij, hoe oud is ze en wat zijn haar problemen? Wees zo specifiek mogelijk: heeft ze kinderen? Waar doet ze boodschappen en kun je haar bereiken via Instagram? Al deze informatie vormt het verhaal van jouw klant. Veel bedrijven vertellen hun eigen verhaal, zij hebben de superpower en zijn dus superman. Daar gaan ze de mist in. Klanten willen aangesproken voelen, willen geld uitgeven bij de persoon die ze begrijpt. Ze voelen zich fijn bij een bedrijf die in plaats van superman speelt, van de klant een superwoman maken. Wie is jouw superwoman, geef haar een naam en zorg dat je alles in jouw bedrijf doet voor haar, omdat zij het nodig heeft.

NEXT STEPS

Aan de hand van jouw kick-ass idee en research naar je ideale klant kun je beginnen met de basis van je bedrijf. Een businessplan en een brandbook zijn je volgende stappen. Een brandbook is een soort bijbel voor je bedrijf. Hier stel je vast wat je focus is, hoe je met je klant praat, wat je kernwaarden zijn en hoe je merk eruit ziet, zoals je logo en huisstijl. Een brandbook maak je voor jezelf en zorgt ervoor dat je niet afdwaalt van je doel. 

Wil je leren hoe je een brandbook maakt en meedoen met de online versie van deze Brand Course? Schrijf je dan onderaan dit artikel in voor de newsletter, dan wordt je op de hoogte gehouden wanneer de inschrijving geopend is!

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
foto6