Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Waarom een goede selfie een must is voor je business

Ik zelf houd wel van een selfie op z’n tijd. M’n mooiste glimlach paraat en lachen naar de camera. Hoewel selfies maken natuurlijk erg leuk is, zitten er ook een paar belangrijke voordelen aan een goede foto. Ook grote bedrijven (lees: mogelijke partners) zitten op social media en je naam is zo gevonden. Het is toch een soort eerste indruk, en beeld spreekt meer dan duizend woorden.

Damage control

Toen ik Jogha en Fitgirlcode opstartte, kwam ik er al snel achter dat veel mensen een heleboel dingen over mij wilden weten. Dat is superleuk, maar je wilt natuurlijk zo professioneel mogelijk overkomen. Je wilt niet dat je gegoogled wordt door een big business en je een eerste indruk maakt met een vage onscherpe foto van vier jaar geleden. Na wat damage control – ik heb foto’s laten verwijderen- werd het me snel duidelijk dat ik moest zorgen voor duidelijke foto’s.

Zelf een proffessionele foto maken

Ik hoor je denken: wat nou als ik geen professionele camera heb? Zo’n knoeperd van een apparaat die je fotografen altijd mee ziet zeulen. Maar dat hoeft dus helemaal niet! Zoals sommigen van jullie misschien al eens hebben gezien op mijn Instagram, gebruik ik altijd mijn Olympus PEN E-PL7. Ik vind deze camera ideaal omdat hij makkelijk in mijn tas past en natuurlijk omdat hij prachtige plaatjes schiet – en laten we z’n looks niet vergeten ;). Sinds kort gebruik ik ook de 45mm 1.8 portretlens, deze is speciaal gemaakt voor portretfotografie (of goede selfies). Met de portretlens is mijn foto superscherp, en wordt de achtergrond blurry. Hierdoor zie je er niets van als ik in een rommelige of drukke omgeving sta, én de foto ziet er superprofessioneel uit. Ideaal!

Zorg er dus altijd voor dat je een duidelijke foto online plaatst, want dit is een van de eerste dingen waar mensen naar kijken als ze je opzoeken. Een eerste indruk kun je (helaas) niet overdoen dus doe het meteen goed. Mijn gouden tip: blur je achtergrond met een portretlens en zorg ervoor dat er geen afleidende factoren in je omgeving staan. Want zoals ik al zei, je weet maar nooit wie er iets over je wil weten!

Hoe maak jij je zakelijke foto’s? Als je nog tips hebt, laat het me weten in de comments!

Disclaimer: Deze blogpost is gesponsord en gemaakt in samenwerking met Olympus. Ook staat er een affiliate link in het artikel.

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
foto6