Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

5 tijdbesparende hacks in huis

We kunnen allemaal wel wat meer tijd gebruiken toch? Zeker als het op zaken in huis aankomt. Ik heb vijf handige tijdbesparende hacks in huis voor je op een rijtje gezet!

De was uithangen met Brabantia

Wie houdt er van wassen? Niet allemaal tegelijk ;). Ik ben geen fan van de was doen, maar nu ik moeder ben, is het toch een grotere taak geworden. Vooral de was die ik niet in de droger kan stoppen, heb ik toch vaker in mijn handen dan dat ik zou willen. Dit komt vooral omdat mijn droogrek een doorn in het oog is en daarom verbannen is naar de vide die op de derde etage zit. Het kost niet alleen veel tijd om alles naar boven te sjouwen, maar ook om alle kleding weer op hangers te doen en uiteindelijk in mijn kast te hangen. Gelukkig is daar sinds vandaag verandering in gekomen! Brabantia heeft de lelijke wasrek frustraties van velen gehoord en is gekomen met de Linn collectie  Deze collectie helpt je jouw kleding te organiseren en drogen tegelijk. En zie hier het verschil!

Marie Kondo vouwen

Ik kon het niet geloven, maar er zijn mensen die gelukkig worden van opruimen. Zo ook Marie Kondo, de Japanse bestseller auteur runt een befaamd consulting bedrijf in Tokio waar zij klanten help hun rommelig huis om te zetten in inspirerende en serene ruimten. Deze ‘professional cleaning consultant’ heeft een boek geschreven waarin ze je leert hoe jij kan ‘ontspullen’ en je huis kunt organiseren. Ik gebruik vooral haar vouwtechniek voor lades en ben fan!

Vaste plek voor spullen die je dagelijks gebruikt

Ben jij ook altijd je sleutels kwijt? Dat kost een hoop tijd, zeker voor mij wanneer ik dus weer helemaal naar beneden gelopen ben zonder mijn huissleutels. Daarom ben ik mezelf aan het trainen om een vaste plek te verzinnen voor spullen die ik dagelijks gebruik. Zoals een bakje voor mijn sleutels in plaats van in een tas of jas die ik dagelijks wissel. Als je elke week een kwartier aan het zoeken bent, dan is dat toch een uur per maand en 12 uur per jaar. Kleine aanpassing, grote besparing op de lange termijn.

Boodschappen bestellen

De meest tijdrovende en (vind ik) stomme bezigheid is boodschappen doen. Vooral omdat ik er achter kwam dat wij eigenlijk vrijwel elke week dezelfde dingen kopen. Dit kan beter! Ik vond de kosten voor veel boodschappenbezorgers eigenlijk wel erg hoog. Totdat ik Picnic ontdekte. Picnic heeft geen winkels en alleen een app waar je jouw boodschappen snel kunt bestellen. Alleen de eerste keer reken je af met iDeal, daarna zijn ze gemachtigd en wordt het geld pas afgeschreven als je boodschappen binnen zijn.

Nu bestellen we elke vrijdag zodat we voor de hele week boodschappen hebben. Omdat mijn vriend en ik samen de app gebruiken kunnen we gedurende week producten toevoegen en pas einde week alles bestellen. De app onthoudt de producten voor je, dus het is meteen een interactief boodschappenlijstje. Mocht je het nog niet hebben: er kan een wachtlijst zijn, but it’s worth it!

Afsluit ritueel

Aan het einde van de dag heb ik nergens zin meer in. In het verleden resulteerde dit in dat ik ‘de boel de boel’ liet en dus ’s ochtends in een rommeltje de dag weer kon beginnen. Hier hebben we verandering in gebracht door een soort afsluit ritueel te ontwikkelen. We kijken vaak nog een Friends aflevering om het leed wat we bijvoorbeeld net op nu.nl gelezen hebben te vergeten. We zetten de glazen in de vaatwasser en deze gaat aan. Dan geeft de een de kat te eten en de ander zet de flessen met babyvoeding klaar voor ons zoontje. Weer een kleine aanpassing, maar zo fijn dat ik er van baal als ik alleen moet ‘afsluiten’ als mijn vriend weg is met zijn vrienden.

Ik ben heel benieuwd of jij nog aanvullingen hebt en hoe jij tijd bespaart!

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Brabantia. Dit verandert niets aan mijn mening over het product. Wel moet ik eerlijk bekennen dat mijn moeder vaker mijn was doet dan ik zelf, maar zij is ook blij met het rek.

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
foto7
plush-design-studio-rBh0T1QaC1Q-unsplash
CLO_3366