Maak van jouw Instagram account een sales machine met de Instapreneur cursus voor ondernemers

Boek review: Jij bent een Badass

Of je nu 10 kilo wilt afvallen maar al na dag 1 van je dieet faalt, al 6 jaar roept dat je je eigen bedrijf wilt beginnen maar nog steeds bij een bedrijf werkt en je baas haat, of zo single bent dat je de eerste 5 namen van je toekomstige katten familie al hebt uitgezocht.. Dit boek is echt een boek voor jou!

Het Badass boek (te koop in het Engels en Nederlands) is grappig, keihard en praktisch. Het helpt je jezelf beter te begrijpen, waarom je bepaalde angsten hebt en waar JIJ nu echt gelukkig van wordt. Dit is hét boek voor mensen die hun leven willen omgooien zonder erbij betrapt te worden. Vol inspiratie, wijsheden en oefeningen voor een gelukkiger leven. Het zal je helpen met de kleine ongemakken in je leven die een grote impact hebben. Zo ben ik er achter waarom ik bepaalde mensen zo irritant vind. Het heeft me laten inzien dat ik in volledige controle ben van mijn leven.

Badass Tante

De auteur van dit boek – Jen Sincero – is de tante die je altijd al had willen hebben, zo eentje die de morning after pil voor je haalt en het niet aan je moeder vertelt. In You are a Badass krijgt ze het voor elkaar om je in elk hoofdstuk te vertellen op welke vlakken in je leven je aan het falen bent, waarom dit zo is en wat je er aan kunt doen. Jenny heeft het boek zo geschreven dat je voor elk probleem in het leven zelf een oplossing vindt. Dit doet ze via haar eigen zeer originele blik op de wereld. Welke ervaringen haar gemaakt hebben tot wie ze nu is beschrijft ze op een manier dat je het gevoel hebt er zelf bij te zijn.

Selfhelp hipster

De self-help sectie was er ooit een die ik graag oversloeg. Maar sinds ik er achter ben dat ik net als iedereen hulp nodig heb in het leven, ben ik ze aan het verslinden. You are a badass van Jen Sincero heb ik gekocht na het lezen van een blog van haar. In haar boek leer je dat JIJ in totale controle bent over jouw leven en het geeft de energie om je dromen achterna te gaan. Het mooie van dat alles is, is dat wat er in je leven niet goed gaat je eigen schuld is en dat je daar ook zelf iets aan kunt veranderen. Mijn favoriete hoofdstuk is hoofstuk 19: “The drama of overwhelm”. Ik ben een enorme drama queen wanneer ik te veel hooi op mijn vork genomen heb – dit hoofdstuk heeft mij daarmee erg geholpen.

Learnings uit hoofdstuk 19:

  1. Ik moet de tijdgoden wat meer respect tonen. Doordat ik veel te laat kom en afspraken niet na kom (vooral met mijzelf) heb ik de tijdgoden pissig gemaakt (geen grap). Hoog tijd om mijn tijd-karma punten terug te verdienen.
  2. Prioriteiten stellen in mijn lange to-do lijsten. Ik heb een GEWELDIGE tool ontdekt om dit te doen. En het is nog gratis ook. Het heet Keep en het is gewoon van Google. Met deze tool kun je meer dan een to-do lijstje maken die synchroniseert op elk apparaat. Ik heb een To-Do Jogha, Fitgirlcode en Thuis. Ook maak ik er boodschappen lijstjes en schrijf ik brainwaves daar weg. Heerlijk allemaal op één pagina.
  3. Wees realistisch! Door eerlijk zijn over de dingen die nu gewoon even niet gaan. Na het maken van mijn to-do lijst ga ik er nog eens kritisch doorheen. Zijn er taken die ik niet hoef te doen of afspraken waar ik nee tegen kan zeggen? De kleine taken zijn vaak tijdrovend, door de echt belangrijke taken uit te voeren, kom ik stappen verder richting mijn doel.

Dit boek staat vol quotes, tegeltjeswijsheden en “Ah-HA” momenten. Dit is mijn favoriete quote:

“Watching someone else totally go for it can be incredably upsetting to the person who’s spent a lifetime building a solid case for why they themselves can’t” (Blz. 43 – the big snooze)

Inmiddels ben ik ambassadeur van het Badass boek geworden, ik raad het boek echt aan iedereen aan. Ik hoop dat ik jullie ook heb kunnen overtuigen, you will not regret it! Nog een kleine spoiler alert: conclusie van dit boek, essentie van het leven en de sleutel tot het leiden van een succesvol leven: love yourself!

Koop hier het boek, do it and thank me later!

Hi, ik ben Aranka

Ik help ondernemers een online business te groeien zonder gek te worden. Door bewezen technieken te delen om een online community te bouwen vol met ambassadeurs en klanten van jouw bedrijf.

GET SOCIAL

CATEGORIEËN

Nog niet genoeg gelezen? Here’s more

Passief inkomen hoe
Reels Instagram tips
Digitale producten verkopen
foto6